Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
29. 3. 2015,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet Koper 2013 Dol TKI Hrastnik

Nedelja, 29. 3. 2015, 18.28

8 let

Vstala Primorska: Koper 2013 bronast v pokalu

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Koprski rokometaši so v bitki 1.B-ligašev za tretje mesto v slovenskem pokalu premagali Dol z 28:19.

Tekma za tretje mesto na slovenskem rokometnem pokalu je bila 1.B-ligaški derbi vodilne in četrte ekipe drugega razreda rokometnega tekmovanja na Slovenskem, iz katerega sta se na sklepnem turnirju prvič v zgodovini predstavila dva kluba. Želja je bila primerna pomembnosti trenutka za obe ekipi, napeta tekma, ki je minila v odličnem vzdušju, pa odločena v zadnjih desetih minutah. Tretje mesto je osvojil Koper 2013.

''Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Dolani so se tako kot mi prvič znašli v tej vlogi. Za nas je velika stvar, da smo tretji v Sloveniji. Te priložnosti preprosto nismo želeli spustiti iz rok,'' je po tekmi razlagal koprski trener Zoran Jovičič, eden od buditeljev rokometa v tem obalnem mestu, ki bo najverjetneje kmalu spet imelo prvoligaša. Vsekakor Koprčani imajo kaj pokazati. V Bonifiki raste nekaj izjemno zanimivih rokometašev, ki jim za povrhu ne manjka centimetrov.

Jovičičeva ekipa je za nameček potrdila odlično telesno pripravljenost, saj je v visokem ritmu odigrala dve tekmi zapored, čeprav so soigralce z roba igrišča zaradi poškodb le opazovali trije pomembni rokometaši.

Zdelala jih je utrujenost

Za Dol je bila velikanska zmaga že uvrstitev na sklepni turnir, vseeno so si fantje iz kluba, ki spada med najbolj konstantne 1.B-ligaše, za cilj zastavili osvojitev tretjega mesta. To jim ni uspelo, tudi zato, ker je imel Koper premoč v višini in telesni moči, a so bili blizu vse do nekoliko razširjene končnice. ''Naši ekipi se je poznalo, da smo včeraj igrali težko tekmo proti Celju in igralci so bili utrujeni. Pri Koprčanih se je videlo, da v tekmo niso šli s podcenjevanjem, pri nas pa je manjkal glavni igralec Gregor Klepej,'' je dejal trener Aleš Filipčič.

Številni in glasni navijači so znali pozdraviti in proslaviti uspeha obeh ekip in soustvarili dogodek, ki je odličen oglas za slovenski rokomet. Da bi to čim prej le postala tudi prva liga …

Ne spreglejte