Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2009,
16.00

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 20. 5. 2009, 16.00

8 let, 3 mesece

Vsi nemški prvoligaši dobili licence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo nemške rokometne Bundeslige je v sredo sporočilo, da so vse ekipe, ki nastopajo v prvi Bundesligi prejele licence za nastopanje v njej tudi v prihodnji sezoni.

Kljub nekaterim aferam in finančnim težavam klubov, so licence za tekmovanje v prihodnji sezoni prejela vsa moštva, ki nastopajo v najmočnejšem razredu nemškega državnega prvenstva. Pet moštev je prejelo licenco brez dodatnih pojasnil (Füchse Berlin, Lemgo, Wetzlar, Balingen-Weilstetten in Rhein-Neckar Löwen), osem jih je prejelo z opombami oziroma zahtevanimi pojasnili (Kiel, Flensburg-Handewitt, Göppingen, Melsungen, Minden, Grosswallstadt, Dormagen in Essen), preostalih pet pa bo do 4. junija moralo izpolniti še določene pogoje oziroma zahteve komisije, saj v nasprotnem primeru ne bodo smeli nastopiti. V to skupino sodijo Hamburg, Magdeburg, Gummersbach, Nordhorn in Stralsunder.

Tudi v drugi ligi, ki je razdeljena na dve skupini – severno in južno -, je večina moštev izpolnila zahteve komisije za podeljevanje licenc. Med 30 ekipami, kolikor jih skupaj nastopa v drugi ligi, je brez licence ostal le Eisenach. Pet ekip pa bo moralo dodatno pojasniti oziroma izpolniti pogoje, ki jih zahteva komisija, v kolikor bodo želele še naprej nastopati.

Ne spreglejte