Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 6. 2021,
10.59

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

rokomet Vid Kavtičnik

Torek, 8. 6. 2021, 10.59

2 leti, 10 mesecev

Čas je za nove začetke

Vid Kavtičnik končuje rokometno pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Vid Kavtičnik | Dolgoletni slovenski kapetan Vid Kavtičnik pri 37. končuje kariero. | Foto Mario Horvat/Sportida

Dolgoletni slovenski kapetan Vid Kavtičnik pri 37. končuje kariero.

Foto: Mario Horvat/Sportida

Leto 2021 pomeni prelomnico na življenjski poti kapetana slovenske rokometne reprezentance Vida Kavtičnika, ki se je odločil za konec poti poklicnega igralca. Kot je v izjavi za STA sporočil njegov oče, Jožef Kavtičnik, bo v sredo odigral zadnjo rokometno tekmo v karieri, in sicer v francoskem prvenstvu v majici kluba iz Nimesa. "Čas je za nove začetke, ki jih že nestrpno pričakujem z optimizmom, odprtega srca in z nasmehom na obrazu," je zapisal 37-letni Kavtičnik.

"Pravijo, da se mora vsaka lepa zgodba enkrat končati. To sredo bom končal kariero profesionalnega rokometaša. 21 let lepih spominov, zapolnjenih z vzponi in padci, poškodbami in okrevanji po teh, ki so me naredile močnejšega, krepkejšega za nove korake ob vrnitvah. Kot 16-letnik sem se preizkusil v domačem klubu v Velenju, istega leta sem debitiral v članski reprezentanci. Privilegij je, da sem lahko tako hitro razvil kariero in pri 21. zapustil Slovenijo ter se pridružil legendarnemu Kielu. Štiri leta pozneje sem se pridružil Montpellieru, zadnji dve leti pa igral za Aix in Nimes. V karieri sem preizkušal svoje meje, po vsaki poškodbi sem bil še bolj odločen, da se vrnem močnejši. Največ, kar sem pridobil v karieri, so ljudje, ki sem jih spoznal. Dali so mi energijo, stali ob strani in me spodbujali. Rad bi se zahvalil staršem, sestri, otrokom in soigralcem, klubom, trenerjem, navijačem in sponzorjem za vse lepe trenutke. Danes je čas za nove začetke, čas za novo rast, kar že nestrpno pričakujem z optimizmom, odprtega srca in z nasmehom na obrazu," je na družbenem omrežju slovo od dolge in bogate karieri napovedal Vid Kavtičnik.

"Vid bo po 21 letih igranja rokometa v velenjskem Gorenju, Kielu, Montpellieru, Aixu in Nimesu ter 20 let igranja v slovenski reprezentanci na sredini tekmi v Istresu končal svojo uspešno rokometno pot, lahko bi zapisali tudi pravljico," je v izjavi sporočil Jožef Kavtičnik.

Sedemintridesetletni Kavtičnik se je lani preselil v vrste Nimesa. Pred tem je bil eno sezono član francoskega kluba Aix, med letoma 2009 in 2019 je igral za Montpellier in z njim v sezoni 2017/18 osvojil tudi ligo prvakov.

Pred prihodom v Francijo je štiri leta igral za nemškega rokometnega velikana iz Kiela, z njim je med letoma 2005 in 2009 štirikrat slavil v domačem prvenstvu, leta 2007 pa osvojil tudi najbolj imenitno klubsko tekmovanje na stari celini - ligo prvakov.

Dvakratni udeleženec olimpijskih iger in dolgoletni pomembni član slovenske izbrane vrste je leta 2017 z reprezentanco osvojil bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Franciji. | Foto: Sportida Dvakratni udeleženec olimpijskih iger in dolgoletni pomembni član slovenske izbrane vrste je leta 2017 z reprezentanco osvojil bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Franciji. Foto: Sportida

 

Z reprezentanco osvojil bron na SP v Franciji

Dvakratni udeleženec olimpijskih iger in dolgoletni pomembni član slovenske izbrane vrste je leta 2017 z reprezentanco osvojil bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Franciji, pred tem se je s Slovenijo leta 2004 veselil srebrne kolajne na domačem evropskem prvenstvu.

Na lanskem januarskem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji je bil član Slovenije, ki je osvojila četrto mesto, a zaradi poškodbe ni igral.

Kavtičnik je odigral 197 tekem za slovensko izbrano vrsto. Po številu nastopov so pred njim le Uroš Zorman, Luka Žvižej, Beno Lapajne in Tomaž Tomšič. Na njih je dosegel 543 golov.

Ne spreglejte