Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
26. 5. 2015,
11.44

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Veselin Vujović selektor slovenska rokometna reprezentanca

Torek, 26. 5. 2015, 11.44

8 let, 5 mesecev

Veselin Vujović pred ustoličenjem

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Če bo šlo vse po načrtih, bo vodenje slovenske rokometne reprezentance iz rok nekdanjega selektorja Borisa Deniča prevzel Veselin Vujović.

Saj veste, kako je. Stvari se v življenju lahko hitro zasukajo. Če se nekaj zdi levo, je kmalu na desni, kar je bilo prej zgoraj ali zadaj, pa hitro spodaj ali spredaj. A če ne bo res velikega preobrata, bo v sredo na seji predsedstva Rokometne zveze Slovenije za selektorja moške rokometne reprezentance potrjen trener iz Črne gore Veselin Vujović.

Štiriinpetdesetletni trener Zagreba bo tretji tujec na slovenski klopi po neposrečeni epizodi z Zvonimirjem Serdarušićem in Kasimu Kamenici, ki je pred tem že daljši čas deloval v Sloveniji. Vujović bo ohranil službo pri serijskem hrvaškem prvaku, s katerim je letos nastopil v četrtfinalu lige prvakov.

Ve, kako osvajati naslove

Njegova igralska pot za zdaj še prekaša trenersko. Z Metaloplastiko in Barcelono je trikrat osvojil ligo prvakov, bil je olimpijski in svetovni prvak. Leta 1988 je bil razglašen za najboljšega rokometaša na svetu.

Hitro po upokojitvi je sedel na klop Srbije in Črne gore, s katero je bil četrti na olimpijskih igrah v Sydneyju in peti na svetovnem prvenstvu v Tuniziji. Pred Zagrebom je vodil Vardar, Al Sadd in Ciudad Real.

Gre za karizmatičnega in obenem temperamentnega trenerja, ki ve, kako osvajati naslove, a se je po drugi strani v preteklosti večkrat zapletel v incidente, kot je, na primer, lovljenje sodnikov v Skopju, za kar je bil tudi kaznovan. Kot pravi sam, se je v zadnjih letih umiril in dozorel.

V Skopju ga slavijo po svetniško, čeprav je imel v njegovem obdobju primat Metalurg z Linom Červarjem. Ker očitno Vujovićev pomočnik ne bo Branko Tamše, bo zanimivo videti, za koga se bosta odločila on in Rokometna zveza Slovenije.

Ne spreglejte