Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 9. 2011,
21.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 8. 9. 2011, 21.18

8 let

V vijoličnem naskok proti vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z novo podobo, v vijoličnih barvah Maribora, bodo rokometaši iz štajerske prestolnice začeli sezono, v kateri naskakujejo še boljši končni izkupiček kot je bilo 5. mesto v 2010/11.

Prepoznavnost nogometašev Maribora ni sporna. Že vijolična barva sama po sebi nemudoma da odgovor o ekipi. Da bodo sledili nogometni sekciji so se odločil tudi v RK Maribor Branik. Od sezone 2011/12 naprej bo njihova zvezda stalnica vijolična barva. Morda jim bo prinesla toliko uspehov kot kolegov z zelenic.

Največ sprememb v prvi ligi

Mariborska ekipa je tista, ki se je pred 21. slovenskim rokometnim prvenstvom najbolj spremenila. Četo pod taktirko Marka Šibile je zapustilo kar 11 igralcev, pridružilo se je devet novih, od tega kar šest tujcev. Že ti podatki pričajo o ambicijah kluba, ki se je s prisilno poravnavo rešil dolgov in se žal na grd način rešil tudi igralcev in morebitnih tožb. A zadeva je v Sloveniji legalna in legitimna, v dvorani Tabor pa odslej poslujejo normalno.

"Naša filozofija je bila pri tem jasna. Na mestu trenerja ponujamo vrhunskega strokovnjaka, odlične pogoje za delo in hkrati smo prepričani, da mesto Maribor igralcem nudi ugodne pogoje za življenje tudi izven igrišča. Ob tem, da ponujamo igranje v močni slovenski ligi so bili to glavni aduti pri pridobivanju vseh novincev," na uvodu v novo sezono pravi direktor Maribora Andrej Bauman.

Ekipo sestavljajo tako mladi kot izkušeni igralci, med njimi so tudi nekateri talenti evropskega prostora. Predvsem številčno moštvo bi moralo dati zanesljivost na parketu.

"Prepričan sem, da je ekipa dobra zmes starejših in izkušenih igralcev ter mlajših progresivnih igralcev, ki želijo doseči dober rezultat in dobro lastno promocijo. Pričakujem, da bomo igrali vsaj tako dobro, če ne še bolje, kot lani. Verjamem, da se bomo skozi sezono izpopolnjevali. Začetek zagotovo ne bo lahek, glede na to, da je ekipa precej prenovljena," o sestavi razmišlja Marko Šibila, s čemer obiskovalcem tekem tako v Mariboru kot na gostovanju obljublja odličen rokomet.

Višje od petega mesta

Sezona 2010/11 je bila za Štajerce sila uspešna, s petim mestom v državnem prvenstvu so celo presegli cilje, v prihajajočem tekmovalnem letu pa si obetajo še več.

"Za nas je minimalni cilj v državnem prvenstvu uvrstitev med šest najboljših ter s tem igranje v končnici za prvaka. Seveda si želimo tudi kaj več od tega. Zanimivo je to, da takšni klubi kot je naš, lahko krojijo tudi končni vrstni red. Tako bom rekel, tisti ki bo uspel v Mariboru zmagati, bo imel veliko prednost pred tistimi, ki ne bodo zmagali. Drugi vidik pa je, da v Mariboru kot mestu, tisti športi, ki pridejo blizu ali pa celo na sam vrh državnih prvenstev, imajo možnosti za preživetje in so zanimivi tako za medije kot za publiko, ostali pa s v takem mestu žal obsojeni na obrobje. Mi si jasno ne želimo biti na obrobju in cilj takšnega kluba je enakovredno se boriti z najboljšimi v državi"dodaja Šibila.

RK Maribor Branik pa si tudi v letošnji sezoni veliko obeta od domačega pokala in evropskega pokala challenge.

Ne spreglejte