Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2008,
12.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2008, 12.22

8 let

V Don Kihotovo deželo sproščeno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Do konca glavnega dela lige prvakov sta le še dva kroga. Rokometaše Gorenja čakata gostovanje v Španiji in v Franciji. Gostovanje pri sanjskem moštvu v Ciudadu Realu bo neobremenjeno.

Velenjska ekipa v Don Kihotovi deželi nima kaj izgubiti, saj je svoj cilj že uresničila s tem, ko je osvojila dve točki v drugem delu. "Čaka nas najtežje gostovanje kdajkoli, a tudi hkrati je velika priložnost za nas, da se pokažemo v lepi luči z dobro igro," pred nedeljskim obračunom meni Aleš Sirk.

"Osice" si želijo predvsem enakopravnega boja s sanjskim moštvom: "Potrebno bo odigrati vrhunsko obrambo, pa tudi vratarji bodo morali dodati svoj delež, če se bomo hoteli vsaj kosati s Ciudadom. Mislim pa, da se da igrati s prav vsako ekipo, tako je tudi s Ciudadom, kar smo dokazali doma. V Španijo gremo neobremenjeno, želimo si ostati enakovredni do konca tekme" še pravi drugi organizator igre ob Luki Dobelšku.

Ciudad Real s točkama do polfinala

Ne gre računati na to, da bo Ciudad Real v igro stopil z ročno zavoro in podcenjevanjem. Potrebuj namreč točki, da potrdi uvrstitev v polfinale elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Pretekli konec tedna je namreč doživel v Franciji pri Montpellierju sploh prvi poraz v LP letos.

"Vesel bi bil, da bi se s tekmo proti Gummersbachu liga prvakov za nas zaključila, saj je pred nami naporno tekmovanje v Španiji, nato še doma in težka nasprotnika. Vsekakor je Ciudad Real favorit, zmagovalec je znan že vnaprej, pa naj to zveni še tako nešportno," se zaveda podrejenega položaja Gorenja trener Ivica Obrvan. Kot dodaja bo njegova ekipa poskušala igrati maksimalno, a vseeno paziti, da ne bi prišlo do kakšnih novih poškodb pred zaključkom rednega dela državnega prvenstva, ki je na sporedu prihodnjo sredo.

Slovenski podprvaki so se v Rdeči dvorani nekaj več kot polovico tekme solidno upirali sanjskemu in najbogatejšemu rokometnemu moštvu. Na koncu pa je razlika znašala kar devet zadetkov (22:31). "Upam na pravo borbo in čim boljši rezultat. Če bomo zbrali naše vrste, držali kot eno, se nimamo česa bati in lahko odigramo ne samo 40, pač pa tudi 60 minut enakovredno z ekipo, ki ima najboljše posameznike v Evropi," pa kot ključno v ospredje postavlja kolektivno igro Matevž Skok.

Poraz Gorenja v areni Kihote v nedeljo ob 16.50 ne bo nikakršno razočaranje, saj so "ose" že ustvarile želen cilj. Je pa tekma toliko bolj pomembna za moštva Talanta Dušebajeva, ki pa doma tako ali tako ne "oddaja" točk.

Ne spreglejte