Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
10. 6. 2017,
15.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

PPD Zagreb Celje Pivovarna Laško Urh Kastelic

Sobota, 10. 6. 2017, 15.15

6 let, 7 mesecev

Nenaden prestop

Veliki talent Urh Kastelic odhaja v Zagreb

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
urh kastelic | Foto Slavko Kolar

Foto: Slavko Kolar

Najbolj nadarjeni slovenski vratar in eden najbolj nadarjenih rokometašev nasploh Urh Kastelic se bo iz Celja napotil v Zagreb.

Predvideno je bilo, da se bo poleti vrnil v Celje, s katerim ga veže še dveletna pogodba. To je potrdil tako pred svetovnim prvenstvom kot pred dobrim mesecem pred tekmama z Nemčijo. Menda se je o povsem konkretnih stvareh, kot je na primer vloga v ekipi, pogovoril tudi s Celjani oziroma Brankom Tamšetom. A nato se je zgodil preobrat. Velik.

Urh Kastelic, letnik 1996, mladinski in članski reprezentant, odhaja v Zagreb, poroča Ekipa. "Moj agent me je trikrat klical, da je prejel klic od Zagreba, da si me močno želijo v svojih vrstah, vendar sem bil jasen in dejal, da ni nobene možnosti. Oni so še naprej močno vztrajali in bili pripravljeni na razna pogajanja ter na koncu pripravili predlog pogodbe. Ko sem razmišljal o njej, sem ugotovil, da so pogoji na splošno gledano veliko boljši, kot če bi ostal v Celju. Odškodnina je fiksna, kar je najpomembneje," je Kastelic dejal za omenjeni športni časopis.

Reprezentant Urh Kastelic kariere ne bo nadaljeval v Celju. | Foto: Slavko Kolar Reprezentant Urh Kastelic kariere ne bo nadaljeval v Celju. Foto: Slavko Kolar
Določeno odškodnino je imel tudi v obstoječi pogodbi s Celjani - po naših informacijah 40 tisoč evrov. Kar za igralca s tako velikim potencialom ni veliko. Odločitev je tako bolj ali manj padla. Mladenič iz Drnovega pri Krškem, bližina doma je bila, kot pravi, tudi pomemben dejavnik, ima sicer s Celjani še dveletno pogodbo. V zadnjih mesecih je bil posojen Picku, prej dve leti Mariboru ter v sezoni 2013/14 Slovanu.

V Celju na pragu nove sezone ostajajo brez vratarja. Razočarani so predvsem zato, ker so na Kastelica v prihajajoči sezoni resno računali in ker je bil, kot pravijo, še pred dnevi vesel vrnitve. Pripravljeni so bili tudi na izboljšanje pogojev v pogodbi.

Dejstvo je, da Zagrebova finančna kondicija ni najboljša in da se veter v hrvaškem prvaku hitro menja. Zadnji dokaz za to je hitra prekinitev pogodbe Darko Cingesarju že po prvi sezoni. V Zagrebu bo tvoril vratarski par z Matevžem Skokom.

Ne spreglejte