Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2011,
16.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator Tone Tiselj

Torek, 15. 11. 2011, 16.46

8 let

Tiselj: Nikoli me ni strah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Preboj čez prvi del elitnega evropskega tekmovanja je Krimu Mercatorju srečno uspel, v nadaljevanju slovenske prvakinje čaka nova "skupina smrti". Spet trojica velikih.

Na dunajskem žrebu je edini ženski predstavnik med elito Evrope Krim Mercator, ki se je srečno prebil med TOP 8, dobil dva prvouvrščena kluba prvega dela ter drugouvrščeni Metz. Romunska Valcea, črnogorska Budućnost in francoski Metz so tiste ekipe, ki se bodo v skupini 2 borile za prvi dve mesti, ki vodita v polfinale. Tekme bodo potekale med 4. februarjem in 11. marcem. "Dobili smo dve ekipi, ki že nekaj let resno naskakujeta evropski vrh, to sta Budućnost, ki že pet let dela po korak naprej, in Oltchim, za katerega velja podobno kot za podgoriško ekipo. To sta zelo kakovostni ekipi, ki ju osebno dobro poznam in tudi ljudi v obeh klubih. Oltchim se je letos tudi organizacijsko popravil v primerjavi z lani, ko je stalno menjaval trenerja. To pa sta po mojem tudi ekipi, ki sta ob Györu najresnejša kandidata za naslov prvaka Evrope. Potem je tu še Metz, ki je manjša neznanka, vendar se je dobro okrepil, igra lep in dober rokomet, v svojih vrstah ima francoske in druge reprezentantke. To je težka skupina, takšna pa bo tudi vsaka tekma," je žreb komentiral trener Krima Tone Tiselj.

Krim bo prvo tekmo igral doma proti Valcei, sledita gostovanji pri Budućnosti in Metzu, pa domač obračun s Črnogorkami ter gostovanje v Valcei. Za konec pa vnovič pred domačimi navijači proti francoskim prvakinjam. "Strah me ni nikoli," pravi Tiselj in dodaja, da je vselej potrebno pogledati razmerja moči. Krim ima tri mesece časa, da strne vrste in se uigra, kar naj bi bila v prvem delu največja težava prenovljene ljubljanske ekipe.

Ne spreglejte