Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 5. 2008,
9.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 5. 2008, 9.01

8 let

T. Lian: Zmanjšati število velikih tekmovanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V evropski sezoni, ki se je pravkar končala je Evropska rokometna zveza utrpela veliko "napadov", na finalnem obračunu lige prvakov v Kielu pa je predsednik Tor Lian le napovedal spremembe.

Več kot dobri dve uri pred začetkom obračuna med nemškim in španskim velikanom, Kielom in Ciudad Realom, so navijači "zeber" dodobra napolnili izjemno dvorano Sparkassen, pred tem imenovano Ostsee. Vse je bilo pripravljeno na sklepno dejanje.

Podobno kot navijači so na prizorišče prispeli tudi novinarji, ki so v nemško pristaniško mesto romali iz vse Evrope. Glede na to, da je Evropska rokometna zveza v tem letu doživela številne napade klubov zaradi sistema tekmovanja in tržne "požrešnosti" je predsednik EHF-a Tor Lian v neformalnem pogovoru z zbrano sedmo silo le obljubil spremembe.

Po novem evropska prvenstva septembra?

"Glavni cilj Evropske rokometne zveze je zmanjšati število velikih tekmovanj, saj imajo igralci sedaj preveliko število tekem. Kljub temu, da je januar za rokomet odličen čas za prireditev svetovnega ali evropskega prvenstva, potekajo pogovori, da bi spremenili termin, saj je prvi mesec v letu zelo neugoden za klube, ki se jim s tekmovanje podre ritem, prav tako pa se igralci vrnejo zelo utrujeni ali celo poškodovani. Glede tega se bomo še enkrat pomenili s klubi, s katerimi v tem trenutku odlično sodelujemo. Aprilska konferenca EHF-a je prinesla obilico konstruktivnega. Najbolj razmišljamo o septembru kot novem terminu," je o prihodnjih ciljih dejal predsednik Tor Lian.

Ob tem je generalni sekretar Michael Widerer izrazil zadovoljstvo z minulo sezono: "Sezona je bila zelo dobra za nas, saj smo povečali število gledanosti tako pred TV ekrani, kot tudi v dvoranah. Spremenili smo tudi sistem tekmovanja, ki pa bo v prihodnji sezoni znova dobil malenkost drugačno podobo. Po drugem delu tekmovanja bo namreč znova na sporedu četrtfinale."

Upajmo, da ob izteku sezone vodilna moža krovne evropske organizacije nista le leporečila, pač pa bodo končno na vrsti tudi dejanja.

Ne spreglejte