Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2009,
18.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 6. 9. 2009, 18.36

8 let

Švicarji zapečatili usodo Celja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaši Celja PL so se v 3. krogu kvalifikacij za uvrstitev v LP pomerili s švicarskim klubom Kadetten. Zmagali so Švicarji z 31:27, kar pomeni, da so se Celjani dokončno poslovili od LP.

Zadnji dan turnirja so se pivovarji pomerili s švicarskim Kadettnom, kjer je kariero prejšnjo sezono zaključil Roman Pungartnik, sedaj pa tam igra Aleksander Stojanović, ki je nekoč že zaigral v celjskem dresu. Kot zanimivost navedimo, da sta turnir sodila danski in islandski sodniški par, a sta Islandca sodila vse tri tekme Celja. Pred tekmo je za Celjane štela le zmaga ter nato ugoden razplet zadnje tekme, kjer bi Lemgo moral premagati Ademarja.

Današnjo tekmo so Celjani odigrali v modrih dresih, s sredine pa so prvi krenili igralci Kadettna, ki so tudi prvi povedli. Na ena je izenačil Kojić, nato pa sta se ekipi izmenjevali v vodstvu za ena. Najprej je bil v prednosti Kadetten, v deseti minuti pa so z zadetkom Kokšarova s sedmih metrov v vodstvo prešli pivovarji. V igri obeh ekip se je videla utrujenost igralcev, tako da ne Celje ne Kadetten nista izkoristila svojih priložnosti za vodstvo z dvema zadetkoma razlike. Po dveh zaporednih izgubljenih žogah Zormana so v vodstvo znova prešli Švicarji. Zato je Tiselj v igro poslal Razgorja, kmalu pa še Koljanina. Po dveminutni izključitvi Vugrinca v sedemnajsti minuti je pred višjim zaostankom Celjane v igri obdržal Štochl z nekaj obranjenimi streli. Trener Celja je v igro prvič poslal tudi Čančarja in sicer je dobil obrambne naloge. Ekipi sta še naprej igrali v istem ritmu ter se izmenjevali v vodstvu, tri minute pred koncem prvega dela pa je bil izključen Dačević pri vodstvu Celja za zadetek. Švicarji so zadeli dvakrat zapored in prešli v vodstvo, Tiselj pa je zahteval minuto odmora. Po njej je napako v napadu takoj storil Vugrinec in Kadetten je preko Graubnerja prešel v prvo vodstvo za dva. Isti igralec je bil pol minute pred koncem izključen, Celje pa je to izkoristilo in Kokšarov je s sedmih metrov postavil izid polčasa.

Pivovarji so drugi del začeli z igralcem več in to takoj vnovčili ter zadeli trikrat zapored in tako povedli za dva. To vodstvo so nato ohranjali do 39. minute ter izida 19:17, nato pa je sledil padec, ko so igralci Kadettna zadeli kar petkrat zapored in prvič povedli za tri. Celjani so preko Vugrinca še znižali na dva, nato pa so Švicarji povišali na kar pet zadetkov razlike, ko je zadeval predvsem Stojanović ter iz hitrih protinapadov Liniger. Pivovarjem se je poznala utrujenost, saj so naredili številne tehnične napake (izgubljene žoge) ter streljali mimo vrat Kadettna. Tiselj je poizkušal s številmimi menjavami tako v obrambi kot v napadu, a nič ni pomagalo. V zadnjem delu tekme je za Celje zadeval praktično le Vugrinec, ki je bil na koncu tudi najboljši strelec tekme z enajstimi zadetki. Predvsem se je utrujenost poznala Zormanu, zato je veliko igral Razgor, a visoka obramba švicarske ekipe je bila prevelik zalogaj. Tudi v obrambi Celjani niso več nudili pravega odpora, tako da sta predvsem Patrail in Stojanović prihajala do številnih priložnosti, svoje pa je iz protinapadov dodal še Liniger. Poraz je pomenil konec upov, da bi Celjani nastopili v elitni ligi prvakov v tej sezoni, tako da jih zdaj čaka nastop v pokalu EHF.

Ne spreglejte