Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
23. 3. 2014,
9.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Pariz PSG rokomet liga prvakov liga prvakov

Nedelja, 23. 3. 2014, 9.59

8 let

Super Mario Šoštarič: Zdaj so dovoljene sanje

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Eden glavnih piscev veličastne zgodbe z naslovom Gorenje je premagalo veliki Pariz je bil levoroki Mario Šoštarič, ki to sezono igra res izvrstno.

Mario Šoštarič je odigral fantastično tekmo proti Parizu. Za devet golov je porabil le enajst strelov, pri tem pa ni varčeval niti z atraktivnostjo. A to bi bila gola estetika, če ne bi Velenjčani pripravili super senzacije in premagali pariških bogatašev.

"V Parizu imamo odprto tekmo. Gremo po zmago. Morda o tem nismo sanjali, zdaj so dovoljene sanje," je dejal Šoštarič v slogu osamosvojitvenih besed prvega slovenskega predsednika.

Kolonija francoskih, danskih, hrvaških in drugih reprezentantov najvišjega kalibra je v Rdeči dvorani dosegla 28 golov. Boljšo obrambo glede na število zadetkov so Velenjčani v tej sezoni odigrali le enkrat. Luc Abalo je bil na desnem krilu neprepoznaven, zunanja vrsta z Danielom Narcissom in Mikkelom Hansenom na čelu je bila močno omejena.

Šoštarič je pohvalil svojega soigralca: "Janez Gams se je bojeval kot lev. Proti gostom je bil res videti majhen, ampak danes je zmagalo srce. Garali smo. Res smo se dobro pripravili nanje, vratar se je izkazal in to je bil recept za zmago."

Velik prispevek k izvrstni obrambni predstavi je dal tudi Mitja Nosan, ki po odhodu Klemena Cehteta dobiva (še) večjo vlogo in postaja vse pomembnejši del Gorenjeve sestavljanke.

Kakšna utrujenost?

Menjav ni bilo prav veliko. Trener Gorenja Ivan Vajdl je igral z desetimi rokometaši v polju. Kako so Velenjčani odmislili utrujenost? "Da, vsi čutimo utrujenost, ampak na takšni tekmi se ta ne sme poznati. Nimamo vsak dan priložnosti igrati s Parizom. Vidite, vsi se hočejo fotografirati z zvezdniki PSG, nekako smo v podrejenem položaju. Ampak morda smo v očeh navijačev zdaj postali še večji heroji."

Zmaga je herojska, še posebej v prizmi vseh velenjskih sprememb pred sezono. Dosežena je bila tudi brez pomoči prvega krožnega napadalca Senjamina Burića. A za napredovanje Gorenje čaka peklenskih šestdeset minut, v katerih Velenjčanov po zaušnici v Rdeči dvorani ne bodo več podcenjevali.

Ne spreglejte