SiolNET. Sportal Rokomet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stefanišin: Vedela sem, da bom ubranila

3

termometer

Slovenskim rokometnim prvakinjam, Krimu Nercatorju, se je odvalil kamen s srca, potem ko je vratarka Sergeja Stefanišin ubranila zadnjo sedemmetrovko igralki Sävehofa, Theresi Utkovic.

Björn Blamquist, trener Sävehofa: "Nismo imeli toliko obramb kot bi jih pričakoval od vratark. Zadovoljen sem s protinapadi. Mislim pa, da smo se dobro odrezali glede na to, da nihče v naši ekipi rokometa ne igra profesionalno, pač pa gre za same amaterke. Zelo blizu smo bili zmagi, na koncu je bila sreča na strani Krima. Samo zaradi tega sem malo razočaran. Krim je bil danes premagljiv, saj smo igrali zelo pametno, predvsem v drugem delu. Mi smo tudi v slabšem položaju, glede na to, da smo novinci in praktično neznani, zato lahko Krim nekoliko vpliva na sodnike s slovitimi igralkami. A vedite, tudi Sävehofov čas prihaja. Bodite pozorni na nas v prihodnosti."

Bojan Čotar, trener Krima Mercatorja: "Zadovoljen sem le z borbenostjo punc in z dvema točkama, o vsem ostalem pa ne bi niti govoril. Ob vseh teh situacijah v klubu, težavah s poškodbami, ko je dejansko manjkala cela prva postava Krima, moram biti zadovoljen. Sedaj je cilj res samo priti iz te skupine, na kakršenkoli način že. Dobili smo dve točki, kar je najbolj pomembno. Kje so bile največje težave? Pričakoval sem boljšo obrambo, v napadu pa je bila nova postava, ki še ni igrala skupaj. Ni bilo za pričakovati, da bo igra tekla tekoče. Kljub vsemu smo dali 31 zadetkov, kar konec koncev ni malo."

Anja Frešer, igralka Krima Mercatorja: "Joj, najprej moram čestitati svojim puncam ter vodstvu, da smo kljub vsem težavam lahko to spravile iz sebe ter se borile do konca. Trenutno je pomembno le to, da sta dve točki v našem žepu. Vsa čast 'Serdži'! Priznati moram, da smo bile me tiste, ki smo Sävehofu dovolile, da se razigra. Naredile smo ogromno tehničnih napak in izgubljale žoge. Ne da želim iskati razloge ali nas opravičevati, samo do dneva pred tekmo nismo vedele, kdo sploh bo lahko igral. Tudi sama osem dni nisem igrala z ekipo, že dolgo vse skupaj nismo igrale takole skupaj. Na koncu je pač izpadlo tako kot je. Vem, da imamo ogromne rezerve, ki jih bo treba poiskati za naslednje izzive."

Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja: "Po pravici povedano sem vedela, da bom tole ubranila Utkovicevi. Ne hecam se, res. Zato ker je sedem sedemmetrovk streljala levo nizko. Ko sem šla v gol, sem bila prepričana, da bom ubranila. Malo sem jezna na 'Puško' (trenrja vratark Rolanda Pušnika, o,.p.), da me ni poslal že prej v gol, ko je strelajla sedmi 'penal', saj sem vedela, da bi lahko ubranila. Saj veste, 'penali' so vedno loterija, tega sem branila. To je bistvo. Imamo dve točki!"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin