Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
25. 8. 2014,
9.45

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

turnir Ormož Slovenj Gradec 2011 rokomet

Ponedeljek, 25. 8. 2014, 9.45

4 leta, 5 mesecev

Staš Skube očaral tudi Srbe in postal MVP

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Gorenje se s kakovostnega turnirja v Kanjiži v Srbiji vrača s tretjim mestom in pohvalami za videno. Staš Skube je postal najkoristnejši igralec, Mario Šoštarič pa najboljše desno krilo turnirja.

Poraz za dva gola z madžarskim podprvakom Pickom, poznejšim zmagovalcem, zmaga za dva gola nad hrvaškim podprvakom Nexejem in za deset zadetkov nad tokrat nekoliko zdesetkano tunizijsko reprezentanco. To je izkupiček rokometašev Gorenja ta konec tedna na turnirju v Kanjiži v Srbiji. Velenjčani so tako osvojili tretje mesto.

V finalu so Madžari, za katere nastopa tudi Dean Bombač, premagali skopski Vardar z Matjažem Brumnom z 31:30. Staš Skube je bil razglašen za najboljšega igralca turnirja, Mario Šoštarič pa za naj desno krilo. Na zadnji tekmi Velenjčani, ki jih je na turnirju krasila značilna hitra in domiselna igra, niso imeli nikakršnih težav s Tunizijci, že ob polčasu so vodili za sedem golov, vratarja pa sta zbrala kar 23 obramb.

Visoka zmaga nad sosedi

Ormožani so se pomerili s sosedi in tradicionalnimi tekmeci iz Gorišnice. 1. B-ligaš, za katerega je nastopil tudi donedavni igralec Celja Nikola Ranevski, je iz dvorane Hardek odšel s porazom za 13 golov. Jeruzalem je vodil vso tekmo, varovanci trenerja Sebastjana Oblaka so se upirali do polovice prvega polčasa, ko je na semaforju hardeške dvorane pisalo 8:7 v prid domačih. Po dobri igri je prednost gostiteljev do odmora narasla že na deset golov (22:12).

V drugem polčasu so gledalci spremljali bolj izenačeno tekmo, saj sta oba trenerja ponudila priložnost vsem igralcem, so sporočili iz kluba, ki vstopa že v svojo 13. zaporedno prvoligaško sezono.

Slovenj Gradec iz Avstrije s tretjim mestom

Novi prvoligaš s Koroškega je formo pretekli konec tedna preverjal na turnirju v Avstriji. V Gradcu in Leobnu so slovenjgraški rokometaši odigrali štiri tekme. Dve z avstrijskima prvoligašema, eno z drugoligašem in eno z litovskim prvakom.

Trener Sebastjan Sovič ni imel na voljo Jureta Šavca, Andraža Voršiča in Danijela Plešeja, a tudi vsi preostali igralci niso bili zdravstveno popolnoma brezhibni. Vseeno je Slovenj Gradec po zmagi nad Köflachom, s katerim je igral še posebej dobro, osvojil tretje mesto, Domen Ošlovnik pa je postal najboljši vratar turnirja. Najboljši na njem je postal Leoben.

Čeprav je novinec in čeprav je in bo ostal zavezan skromnosti, kar pomeni znak stop za drage prihode, bo Slovenj Gradec 2011 – verjetno še posebej v svoji dobro obiskani dvorani – gotovo trd oreh za velik del prvoligaške druščine.

Ne spreglejte