Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
20.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 20.42

8 let

Sproščeno proti Bosni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rokometaše Gorenja Velenja čaka v nedeljo ob 16. uri še zadnja tekma predtekmovanja v rokometni ligi prvakov.

V Sarajevu bo nasproti stala Bosna, o kateri je bilo v zadnjih dneh prelitega veliko črnila, predvsem zaradi zaenkrat še njenega igralca Andana Harmandića, ki je sicer po koncu sezone obljubil zvestobo "osam". Gorenje je prvo medsebojno srečanje dobil s tremi zadetki prednosti. Povratna tekma, ki se bo pričela v nedeljo ob 16. uri v dvorani Skanderi bo le formalnega značaja, saj so si "ose" že pred tem krogom zagotovile napredovanje med 16 najboljših ekipa na "stari celini".

Vzpodbujalo jih bo malo več kot 80 navijačev

Velenjčane bodo s tribun spodbujali tudi tokrat zvesti navijači, ki so se odpravili v prestolnico Bosne in Hercegovine z dvema avtobusoma ob 1. uri zjutraj, na cilj pa so prispeli ob 11. uri. Rokometaši so za svojimi navijači krenili na pot ob 14. uri z letalom iz Brnika, malo pred 18. pa so opravili tudi trening.

"V vsakem primeru gremo na zmago. Tak pristop moramo pokazati na vsaki tekmi, kaj pa se bo zgodilo, pa bomo videli jutri.Od prvega do zadnjega igralca moramo dati vse od sebe. Po porazu proti Slovanu potrebujemo zmago za dvig samozavesti, tako da šteje le zmaga," je pred obračunom dejal prvi strelec Gorenja, Drago Vuković.

Harmandiću navijači niso zamerili

Veliko več kot o sami tekmi je bilo pred obračunom govora o Harmandiću, ki je podpisal pogodbo z Velenjem. Vodstvo Bosne je po seriji slabih rezultatov iskala "grešnega kozla" za nastali položaj, ki ga je našlo v omenjenem igralcu ter v klubu iz Velenja. Pričelo je izvajati določen pritisk, tudi na nekaterih forumih je bilo najti marsikatero grožnjo naperjeno proti slovenskim navijačem, a je stanje povsem drugačno, saj navijači Bosne niso niti najmanj zamerili igralcu. Veliko bolj so jezni na samo vodstvo, ki se je kot kaže znašlo v slepi ulici. To nam je potrdil tudi nekdanji vodja navijačev Ibro, ki je bil v soboto s številnimi nasveti v veliko pomoč predvsem Sportalovem dvojcu, ki spremlja Velenjčane v Sarajevu.

Ne spreglejte