Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
5. 11. 2012,
12.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Špiler kvalifikacije slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 5. 11. 2012, 12.40

8 let

Špiler v Španiji napoveduje zmago

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometni reprezentant David Špiler je ocenil kvalifikacijski tekmi z Romunijo in Belorusijo. Kot pravi, so tri točke v redu, igra v Minsku ne, na SP pa napoveduje zmago z Belorusi.

Slovenska rokometna reprezentanca pravkar potuje iz Belorusije, kjer je proti domači reprezentanci na drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2014 igrala neodločeno (32:32). Po zmagi nad Romunijo je bila to tretja točke za Slovence na dveh tekmeh. Kvalifikacije se nadaljujejo aprila s tekmama z Islandijo, pred vkrcanjem na letalo pa je oceno reprezentančnega tedna strnil David Špiler: "Res bi bilo lahko drugače, ampak moramo biti zadovoljni s prvim delom kvalifikacij, čeprav v Belorusiji nismo prikazali naše prave igre z močno obrambo in hitrimi protinapadi. Pravzaprav smo delali ravno nasprotno. Lahko pa smo zadovoljni z rezultatom, tri točke so dober obet za naš cilj, uvrstitev na evropsko prvenstvo. Izkupiček je dober, igra ne, a to bomo brez dvoma popravili."

Poleg Sergeja in Denisa Rutenke premorejo Belorusi še nekaj morda ne zvenečih, vsekakor pa kakovostnih ali najmanj solidnih rokometašev. "Dobro, da niso trije bratje Rutenka (smeh). Beloruski rokomet dobro napreduje, njihovi klubi uspešno igrajo v ligi prvakov. Niso nas presenetili, poznali smo njihove kvalitete, a jih nekako nismo uspeli preprečiti. Predvsem obramba je bila tista, ki ni bila na ravni takšnega gostovanja," je bil samokritično stvaren Špiler: "Belorusi so naš tekmec tudi na svetovnem prvenstvu. Zdaj še bolje vemo, kje so njihove prednosti. Lahko oziroma upam si napovedati zmago."

Gorenjski univerzalni igralec je dodal še, da so bila potovanja kar naporna ter da je bil nenavadna tudi ura tekme – začeli so jo ob 12h po slovenskem času: "Zbujali smo se ob sedmih, bilo je malo čudno, a preživeli smo tudi to, lahko se z nasmeškom vrnemo v našo prelepo Slovenijo," je sklenil rokometaš Zagreba.

Ne spreglejte