Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 1. 2013,
15.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Španija Danska

Nedelja, 27. 1. 2013, 15.08

8 let

Španci po drugega, Danci po prvi naslov prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V finalu, zadnjem dejanju svetovnega rokometnega prvenstva v Španiji, se bodo udarili domačini in Danci. Oboji si glede na prikazano zlato zaslužijo. A kdo bo na koncu srečnejši?

Danci so se do finala prebili brez madeža, zmagali so vseh pet tekem skupinskega dela, v osmini finala so bili boljši od Tunizije, v četrtfinalu od Madžarske in v polfinalu od naših južnih sosedov. Tudi Španci so se do zadnjega dejanja prebili dokaj suvereno. Madež, ki pa je že pozabljen, je nastal le v skupinskem delu, ko so jih premagali Hrvati. A to zdaj sploh ni pomembno.

Španski strateg Valero Rivera se bo tudi v finalu držal sloga, ki ga je njegova reprezentanca kazala doslej. Zopet si torej lahko obetamo zanesljivo 6-0 obrambo. Rivera upa tudi na čim več protinapadov in na zelo hitro igro svojih varovancev. Obramba in protinapadi bodo prav tako močno orožje danskega selektorja Ulrika Wilbeka, ki je do finala, kot že rečeno prišel z osmimi zmagami, prav vse pa dosegel z na pogled precejšnjo lahkoto.

Ulrik Wilbek, selektor Danske: "Glede na to, da nas čaka dvoboj z domačo reprezentanco, so možnosti 50:50. Podobno kot mi, tudi Španci igrajo zelo hitro. Zelo jih spoštujem in verjamem, da tudi oni nas. Obeta se nam izjemno nepredvidljiva bitka, katero, prepričan sem, lahko dobimo. Premagali smo jih že velikokrat, zakaj jih ne bi še enkrat? Toda tekma bo težja kot polfinale proti Hrvaški."

Valero Rivera, selektor Španije: "V zadnjih štirih letih smo Dance premagali samo enkrat. Pa še to na prijateljski tekmi. Igramo doma in za zmago bomo naredili vse. Ko sem bil trener Barcelone smo bili velikokrat favoriti, a to nam nikoli ni prinašalo prednosti. Odločila bo obramba in vratarji. Zmagalo bo ekipa, ki bo imela bolj aktivno obrambo. Tako, ki bo nasprotnika spravljala ob živce. Sem pa prepričan, da bosta obe ekipi skušali igrati hitro in atraktivno."

Ne spreglejte