Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
5. 2. 2014,
22.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga prvakov liga prvakov Hamburg Staš Skube

Sreda, 5. 2. 2014, 22.36

8 let

Španci Gorenje pahnili v zapleten položaj

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je na trenutke prikazal dobro predstavo, slovenski rokometni prvak preprosto ni bil enakovreden evropskemu. Hamburg je v Velenju slavil s 36:29, za kaj več je Gorenje storilo preveč napak.

Da bi bili pri uvrstitvi v osmino finala lige prvakov odvisni samo od sebe, morajo rokometaši Gorenja realno osvojiti najmanj še kakšno točko do konca skupinskega dela. Na prvi od treh tekem do konca so klonili pred Hamburgom, aktualnim zmagovalcem lige prvakov, z 29:36. A po koncu srečanja še niso vedeli, da jim jo je zagodla La Rioja, ki je doma ugnala danski Aalborg in se z Velenjčani točkovno izenačila. Čaka jo precej lažji razpored kot Gorenje.

''Tekmo smo odprli odlično, nato so se zgodili padci. Vedeli smo, da bomo s tako vrhunsko ekipo težko enakovredni ves čas. Ko smo se približali, smo bili že preveč iztrošeni in Nemci so si priigrali zanesljivo razliko. Čestitam jim za zmago in želim še veliko uspehov,'' je po srečanju dejal velenjski trener Ivan Vajdl. Gorenje je na začetku tekme celo povedlo za dva zadetka, končna prednost sedmih golov pa je bila za Hamburg najvišja.

Na tiskovni konferenci po tekmi Vajdl še ni vedel za rezultat iz Španije, a je vseeno zatrdil: ''Ne moremo se zanašati na druge, poskušali bomo koga presenetiti. Vemo, da bo naloga težka.'' Z besedo koga je imel Vajdl v mislih ali Aalborg na gostovanju ali nemški Flensburg doma. Tak je namreč urnik Gorenja do konca skupinskega dela.

Staš Skube je velenjsko zasedbo znova razigraval v svojem slogu. Na koncu je bil najboljši strelec Gorenja in tekme, ob sedmih golih pa je zgrešil le dva strela: ''Zadovoljni smo s prvimi 20 minutami prvega polčasa in na splošno z drugim. Pokazali, da smo lahko enakovredni Hamburgu, ki pa je kaznoval vsako našo napako s protinapadom. Pustili smo dober vtis, občinstvo je prišlo na svoj račun. Upam, da nas bodo navijači podpirali tudi v prihodnje.''

Gostujoči trener Martin Schwalb je po srečanju dejal: ''To je bila prva tekma po dolgem premoru zaradi evropskega prvenstva. Imeli smo nekaj težav, da smo začeli igrati, kot je treba. V drugi četrtini tekme smo igrali zelo dobro, pozneje prednosti nismo več izpustili iz rok.''

Ne spreglejte