Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2015,
14.45

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

rokomet Kodeljevo kvalifikacije

Petek, 9. 10. 2015, 14.45

5 let, 1 mesec

Slovenske rokometašice pred zahtevno nalogo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovensko žensko rokometno reprezentanco, ki je slabo začela kvalifikacijski ciklus za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Švedskem, v nedeljo čaka težka naloga. Prihajajo Črnogorke.

Varovanke slovenskega selektorja Uroša Bregarja si bodo v primeru vnovičnega spodrsljaja bržkone zaprle vrata za nastop na sklepnem turnirju stare celine. Nedeljski poraz je povsem verjeten, na nasprotni strani bodo imele močne Črnogorke, ki so v zadnjih letih na vrhu mednarodnega rokometa, na uvodni kvalifikacijski tekmi skupine 4 pa so na domačih tleh z racionalno predstavo zanesljivo ukanile Makedonke z 21:14.

Pred Bregarjevimi varovankami je izjemno zahtevna naloga; na Kodeljevem bodo gostile uveljavljene tekmice, ki so na lanskem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Hrvaškem osvojile četrto mesto, dve leti pred tem v Srbiji pa celo zlato odličje. Leta 2012 so na poletnih olimpijskih igrah v Londonu po finalnem porazu z Norvežankami osvojile kolajno srebrnega leska.

Časa za pripravo je malo, manevrskega prostora še manj

Uvodna predstava slovenskih rokometašic v novem kvalifikacijskem ciklusu bo hitro padla v pozabo, na sredini tekmi v Umagu so izgubile praktično že v uvodnem delu tekme, ko so si pridelale visok zaostanek, tega pa v boju s Hrvaticami nato niso več mogle nadoknaditi. Časa za pripravo na Črnogorke je zelo malo, prav tako manevrskega prostora, dve točki na uvodnih dveh tekem, kar je bila tiha želja slovenske reprezentance, pa bo zelo težko osvojiti.

"Pred nami je tekma s kakovostno reprezentanco in izjemnimi posameznicami. V tem kratkem času bomo skušali Črnogorke čim bolje analizirati in najti njihove pomanjkljivosti. Naš cilj je, da se jim zoperstavimo s čvrsto in agresivno obrambo. Nekatere zadeve spreminjamo in se zaradi tega še lovimo na igrišču, a vsi stremimo k istemu cilju. Verjamem in želim di, da bomo v tem tudi uspešni," je dejal Bregar.

Grosova: Nič ni nemogoče

"Pred tekmo s Črnogorkami nima smisla vnaprej metati puške v koruzo in negativno razmišljati. Tekmo moramo začeti pozitivnih misli in razmišljati o zmagi na domačem igrišču. Na lanski prijateljski tekmi smo jih premagale in videle, da niso vesoljke. Določene zadeve po prvi tekmi v Umagu moramo popraviti v naši igri, a pred nami je še vedno pet tekem v tem ciklusu in nič ni nemogoče," je pred nedeljsko tekmo dejala desna zunanja igralka Ana Gros.

Ne spreglejte