Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 11. 2009,
16.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 11. 2009, 16.28

8 let

Slovenija preko švicarske ovire

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Moška članska reprezentanca Slovenije je na zadnji tekmi na turnirju v Linzu igrala s Švico. Ekipa selektorja Zvonimirja Serdarušića je bila uspešnejša, saj je slavila z 32:30 (17:11).

Poškodovane Uroša Zormana, Aleša Pajoviča in Miladina Kolzino je slovenski selektor Zvonimir Serdarušič po pričakovanju tudi na zadnji tekmi na turnirju v Linzu pustil na tribuni, pridružili pa so se jim še Dušan Podpečan, David Razgor (igrala sta le na sobotni tekmi proti Ukrajini) in prvič Vid Kavtičnik. Proti Švici, ki jo kot selektor vodi hrvaški strokovnjak Goran Perkovac, so slovenski rokometaši poskrbeli za silovit začetek. Vratar Gorazd Škof je že v uvodnem delu prispeval nekaj odličnih obramb, v peti minuti pa so Slovenci vodili že s 4:0. Za Švicarje je nato sicer dvakrat zadel organizator igre Andi Schmid (4:2), toda slovenski rokometaši so znova naredili delni izid 4:0 in v enajsti minuti je bilo na semaforju že 8:2.

Švicarski selektor Perkovac je bil zaradi tega prisiljen vzeti minuto odmora, ki sprva ni obrodila sadov (njegovo moštvo je namreč v 15. minuti zaostajalo že s 4:11), nato je sledil delni izid 4:0 in zmanjšanje zaostanka na 8:11, med izključitvijo Jureta Dobelška pa na 10:12. V zadnjih štirih minutah prvega polčasa je reprezentanca Slovenije prav tako odgovorila s štirimi zaporednimi zadetki (od 13:11 do 17:11), poleg Škofa pa sta bila najzaslužnejša za visoko vodstvo Klemen Cehte in Nenad Bilbija, ki sta se v prvem delu po štirikrat vpisala med strelce. Tudi začetek drugega polčasa je minil v podobnem razmerju moči na igrišču kot prvi in po dobrih treh minutah si je Slovenija priigrala najvišjo prednost na tekmi – osem zadetkov (20:12). Takšno razliko so si Serdarušićevi izbranci priigrali še dvakrat (21:13, 22:14), nato pa je prednost začela počasi, vendar zanesljivo kopneti.

Ponovila se je zgodba s prve tekme na turnirju proti Avstriji, ko so Slovenci zapravili vodstvi s 13:4 in 17:9 ter na koncu izgubili z 31:33. V napadu je bilo preveč tehničnih napak in zgrešenih strelov, v obrambi pa je precej »šepala« predvsem sredina. Kljub temu je slovenska reprezentanca v 50. minuti še vedno vodila z 29:23, nato pa so sledile njene črne minute. V šestih minutah so Švicarji petkrat zadeli v polno, v tem času je njihov rezervni vratar Andreas Merz ohranil svojo mrežo nedotaknjeno in štiri minute pred koncem tekme je imela Slovenija samo še zadetek prednosti (29:28). Sledile so napake na obeh straneh, dve minuti pred zadnjim znakom sirene pa je v polno zadel Klemen Cehte, ki je s svojim petim zadetkom postal tudi najučinkovitejši igralec v naši reprezentanci. Toda isti igralec je v naslednjem napadu napačno podal, kar so Švicarji spretno izkoristili in v hitrem protinapadu znova zmanjšali zgolj na zadetek zaostanka (29:30).

Štirideset sekund pred koncem je Boštjan Kavaš s svojim tretjim zadetkom na tekmi (prvim v drugem polčasu) poskrbel za vodstvo z 31:29, za zmanjšanje razlike pa je na nasproti strani poskrbel Schmid (30:31). Zadnji zadetek na tekmi v dvorani Arena Intersport v Linzu je dosegel Dragan Gajič in potrdil tesno, vendar zasluženo zmago Slovenije. Švicarji namreč v šestdesetih minutah niso niti enkrat vodili, prav tako pa – z izjemo začetnih 0:0 – niso iztržili niti enega izenačenja.

Ne spreglejte