Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 10. 2014,
20.43

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga prvakov Gašper Marguč Matjaž Brumen Dragan Gajić Jure Dolenec

Četrtek, 2. 10. 2014, 20.43

7 let, 12 mesecev

Slovenci pokopali slovenske prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski rokometaši so na gostovanju v Montpellieru izgubili drugo tekmo v ligi prvakov. Francozi so bili boljši s 35:29, čeprav so pivovarji vodili že za šest golov. Rusi pogoreli v Skopju.

Na drugi tekmi so celjski rokometaši doživeli drugi poraz. Na gostovanju je bil kljub odličnemu prvemu polčasu od njih prepričljivo, s 35:29, boljši francoski Montpellier, za katerega so nastopili štirje Slovenci. V naslednjem krogu pivovarji v četrtek gostujejo pri Čehovskih medvedih.

Celjski prvi polčas je bil prelep, da bi trajal. Ob odločni in hitri igri ter učinkovitih Ivanu Sliškoviću in Blažu Jancu so slovenski prvaki največ vodili celo za šest golov, ob polčasu za štiri. Kmalu po glavnem odmoru sta španska sodnika pokazala rdeči karton Vidu Poteku, ki je nespretno posredoval nad Diegom Simonetom, tako da je Celje ostalo pomembnega člena obrambe in si še skrajšalo klop. Vseeno so pivovarji nekaj časa še držali ravnotežje, igralo se je gol za gol, Montpellier pa je v 43. minuti prek Vida Kavtičnika prvič povedel.

Odtlej je voz drvel še navzdol. Vodilna ekipa francoskega prvenstva je korak za korakom višala prednost, poškodoval se je Slišković, vse menjave niso bile enakovredne prvokategornikom. Celje je drugi polčas izgubilo kar za deset golov, največ pa zaostajalo za sedem. Glavna protagonista Montpellierove zmage sta bila prav Slovenca Kavtičnik in Dragan Gajić. Časa za objokovanje in popravljanje napak ni, saj že v četrtek pivovarje čaka novo gostovanje pri Čehovskih medvedih.

Derbi pripadel Veszpremu Derbi "celjske" skupine C med Veszpremom in Rhein-Neckarjem je pripadel Madžarom ob obilnem prispevku Momirja Ilića. Gašper Marguč je dosegel en gol. Vardar se je ob odprtju nove skopske dvorane znesel nad Čehovskimi medvedi. Uroš Zorman je bil s Kielcami boljši od Picka, za katerega nastopa Dean Bombač, Primorec pa je bil z devetimi goli prvi strelec tekme.

Ne spreglejte