Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2009,
18.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 6. 9. 2009, 18.28

8 let

Slovan premagal "rezervni" Koper

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po razburljivi tekmi polni napak in preobratov se je tretjega mesta na superpokalu Slovenije veselil ljubljanski Slovan, ki je ugnal "rezervno" postavo Cimosa Kopra.

Obračun za tretje mesto med Slovanom in drugo ekipo Cimosa Kopra so mnogo bolje začeli Ljubljančani, ki so v obrambi učinkovito ustavljali mlade nasprotnike. S tem so si priigrali kar nekaj protinapadov. V le-teh sta bila uspešna Peter Božič in Janez Skušek. Dvakrat je po lepi kombinaciji zadel tudi David Kovač. Prvič je imel Slovan +5 v 9. minuti (7:2).

Na obeh straneh je bilo veliko tehničnih napak, sploh Koprčani, ki jih je vodil Vili Ban (Matjaž Tominec je namreč bil v Veszpremu s prvo ekipo na prijateljskem turnirju), so "žoge" uvodoma metali stran. Po vodstvu z 9:4 v 11. minuti pa so "slovanovci" močno padli. Pet zaporednih zadetkov Kopra (po dvakrat sta zadela Gorenac in Fidel, enkrat pa Poklar) in noben z ljubljanske strani, so izid poravnali na 9:9 (21. minuta). Nato je na vrsto znova prišel vratar Jure Vran, ki je v kriznih trenutkih reševal svojo ekipo z obrambami, kar so soigralci izkoristili ter na polčas odšli z dvema zadetkoma prednosti.

V nadaljevanju tekme so koprski rokometaši močno pritisnili na nasprotnike ter v 35. minuti prvič prevzeli vodstvo (17:16). V vratih Primorcev se je razbranil Jure Jeraj, ki je ubranil štiri strele Slovana zapored. Goli Gorenaca in Rok Rapotca so pripeljali do vodstva Kopra za dva gola (20:18 v 39. minuti). Pri Slovanu ni bilo razpoloženega strelca, dvakrat so si žogo priborili, v protinapadu pa je zadel Dragan Gajič, še dvakrat pa so mu soigralci lepo podali na krilo, kar je kronal z zadetkoma in Slovan pripeljal do izenačenja ter vodstva v 41. minuti.

V 47. minuti so si varovanci Borisa Deniča po dolgem času priigrali +2 (25:23) po protinapadih, v katerih sta zadela Vujić in Bundalo. Na strani Kopra je bil neustavljiv Hrvat Goran Gorenac, ki je rešetal nasprotnikovo mrežo. Slovan si je v 50. minuti spet priboril tri gole naskoka, a se je Koper približal na enega. Pri 30:29 je Gajiču vratar Jeraj ubranil strel s sedmih metrov, a na njihovo srečo sta sodnika Kopru piskala prebijanje. Zdelo se je, da bi mlada ekipa Kopra lahko pripravila preobrat, a ji je na koncu zmanjkalo malce časa in tretjega mesta na superpokalu Slovenije se je veselila ekipa Slovana.

Ne spreglejte