Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 11. 2011,
20.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Cimos Koper Gorenje Velenje

Sreda, 30. 11. 2011, 20.54

8 let

Škof pokopal velenjske upe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Škoda, da se takšne tekme med favoriti v pokalu Slovenije zgodijo v tako zgodnji fazi tekmovanja. Ljubitelji rokometa so lahko videli pravi rokometni derbi, v katerem se je napredovanja veselil Koper.

Žal je žreb že za osmino finala pokala Slovenije določil dvoboj dveh favoritov. Branilci naslova in finalisti minule sezone so se morali pomeriti že v zgodnji fazi tekmovanja. "Ose" v Bonifki, kjer se je zbralo malo število gledalcev, niso računale na poškodovana Manojlovića in Bajrama, derbi pa je s strani na drugi strani spremljal tudi Matjaž Mlakar.

Gorazd Škof je stopil na parket in zaklenil vrata. Kar šest napadov so potrebovali gostje v Kopru, da so premagali granitno obrambo nasprotnika in vratarja Škofa. Slovenski prvaki so preko Skoka in Rapotca povedli s 6:0. V prvem polčasu so takšno prednost imeli šestkrat. Ambient na Primorskem je ponudil pravo kuliso, čeprav se je pričakovalo več gledalcev, za takšno tekmo kot so jo videli ljubitelji rokometa.

Škof nasprotniku ni dal dihati

Koprska ekipa je pod taktirko Bombača izjemno dobro delovala tudi v napadu vse od prve sekunde tekme. Lepe akcije, podaje na črto, prostor za zunanje igralce itd. Trenerja Radojkovič in Tamše sta v igro poslala po 12 igralcev, pri Kopru so skoraj vsi tokrat delovali izjemno, slabo realizacijo je imel le Brumen.

Prvo ime pa je bil vratar Koprčanov, slovenski reprezentant, ki je v prvem polčasu zbral 11 obramb. Čeprav je tudi Bezjak v dresu Gorenja pripravljal dobre akcije in so soigralci prihajali do strelov, zaključki niso bili dobri (15 zapravljenih strelov, Koper 11). V 24. minuti je tako Koper prvič imel +4 (12:8). Gostitelji so imeli več priložnost za povišanje izida, a je bil tudi vratar Gajić na pravem mestu. Slednji je v prvih 30 minutah zbral 8 obramb. Na odmor sta ekipi odšli s tremi zadetki razlike.

Ne Melić, Cehte, Šimič ali Dolenec niso premagali vratarja Škofa, ki je še naprej nabiral obrambe. Njegovo odlično predstavo so izkoriščali soigralci, ob delnim izidom 4:0 je na semaforju v 35. minuti pisalo 16:9. Trener gostov ni imel druge izbire kot vzeti minuto odmora in upati, da Škof popusti. Tako ga denimo še vedno ni premagal Klemen Cehte, ki je poskusil že četrtič, prvič pa zadel v 46. minuti.

Pritisk s koprskih tribun pa tudi klopi je bil ves čas neverjeten. V Sloveniji je pač tako, da so sodniki vselej krivi vsega in da domala nikoli ne zadovoljijo ekipe in gledalcev. Tako je bilo tudi tokrat v Bonifiki. Do 51. minute je Gorenje znižalo izid na 21:17, predvsem na račun slabšega koprskega napada. Ob dveh izključitvah na strani prvakov so z zadetkoma Miklavčiča in Medveda pa v 53. minuti zaostajali le še za dva. A še en v vrsti neizkoriščenih strelov Melića (10/4), nato še gol Skubeta, je zapečatil usodo Gorenja, Koper pa se je veselil napredovanja v četrtfinale.

Koprčane in Velenjčane konec tedna čakata gostovanji v tekmovanjih Evropske rokometne zveze. Prvi odhajajo na Poljsko, drugi v Španijo, že v sredo 7. decembra pa se v Velenju obeta nov medsebojni obračun v državnem prvenstvu.

Koper se bo v četrtfinalu pokala pomeril s Krškim, Gorenje pa je udeležbo v tem tekmovanju zaključilo.

Ne spreglejte