Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2007,
15.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 30. 11. 2007, 15.51

7 let, 12 mesecev

S Švico s Kamenico ali brez?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V senci morebitne selektorske zamenjava na čelu rokometne reprezentance Slovenije sta le malo pozornosti dobili dve pripravljalni tekmi Slovenije proti Švici.

Za tekmi v ponedeljek in torek je selektor Kasim Kamenica povabil le igralce iz slovenske lige.

"Izven terminov Evropske rokometne zveze namenjenih reprezentančnim akcijam, sem se uspel dogovoriti s Švico, da odigramo dve pripravljalni tekmi. V zameno zato, da oni sedaj prihajajo k nam, bomo mi v marcu odšli na tekmo k njim," je o izrednem terminu povedal selektor Slovenije Kasim Kamenica. Na kratkih pripravah, ki jih bodo začeli v nedeljo zvečer, bo sodelovalo 16 igralcev, vsi iz slovenskih klubov. "Za tako kratke priprave sem se odločil povabiti le igralce iz slovenske lige, saj klicanje tisti, ki igrajo v tujini ne bi imelo posebnega smisla. Rad bi preizkusil nekatere, ki so se že izkazali. Tako se nam bo prvič pridružil organizator igre pri Trimu Sebastian Skube, znova pa bo tu tudi David Miklavčič. Slednji v tej sezoni igra nekoliko slabše kot lani, a je zanimiv predvsem zaradi obrambe 6:0. Na prvi kvalifikacijski tekmi z Makedonijo se je zelo izkazal," je svojo odločitev obrazložil prvi strokovni mož Slovenije.

Vsi ostali so že dobili priložnost, mnogimi med njimi sploh prvič. Selektor Kasim Kamenica je namreč poleg standardnih reprezentantov že na zadnjih akcijah ponudil priložnost Roku Prazniku, Luki Ščurku, Urošu Rapotcu, Mirku Nikoliču. Ti so ponujeno dobro izkoristili in večinoma navdušili. Za obe tekmi s Švico se v ekipo vrača tudi Jure Dobelšek, v vratih pa bo tudi Aljoša Rezar. Vsekakor bodo priprave pomemben kazalec strokovnemu štabu za končni seznam moštva za evropsko prvenstvo na Norveškem med 17. in 27. januarjem.

Slovenija bo prvo tekmo s Švico, ki jo vodi Dragan Djukić, odigrala v Trbovljah (19.30), drugo pa v Sevnici (17.00 tudi v neposrednem prenosu). "Izbira teh dveh krajev pomeni nadaljevanje zastavljenega cilja, da rokomet ponesemo tudi v manjše kraje in pripomoremo k popularizaciji. Tako iz Trbovelj kot Sevnice pa izhaja kar nekaj slovenskih reprezentantov, sedanjih in nekdanjih," je povedal direktor reprezentanc Stane Ostrelič.

Lepa gesta ni kaj. Vprašanje pa je, ali bo vse skupaj izpadlo tako dobro glede na meglo, ki se vrsti okoli selektorja Kasima Kamenice. Bo sploh še vodi ekipo proti Švici?


Ne spreglejte