Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 6. 2009,
20.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 21. 6. 2009, 20.58

8 let

S. Skube: Motiv je bil dovolj velik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmaga v Minsku na zadnji tekmi kvalifikacij za EP je vsem v slovenskem rokometnem taboru veliko pomenila. Tako Požunu, ki se poslavja, kot izkušenemu Luki Žvižeju ter mlademu Skubetu.

Miro Požun, slovenski selektor: "Lahko bi dejal: konec dober, vse dobro. Z zmago v Minsku smo namreč potrdili vozovnico za EP. Kljub visoki prednosti s prve tekme v Ljubljani je bilo jasno, da jo v Belorusiji ne bomo branili, ampak smo igrali, kot da sploh ne obstaja. Ves čas smo narekovali oster ritem igre in na koncu zasluženo zmagali. Naša igra na povratni tekmi sicer ni bila vrhunska, vendar je bila še vedno dovolj kakovostna za uspeh. Po zmagi z dvanajstimi zadetki razlike v Ljubljani sem bil sicer prepričan, da smo se že uvrstili na EP, čeprav tega nikoli nisem želel javno izreči. Kljub temu sem si zelo želel uspeha v Minsku, zato sem predvsem mladim igralcem večkrat dejal, da bo tekma zanje pravi zrelostni izpit. V tokratnih kvalifikacijah smo uspeli afirmirati nekaj mladih in obetavnih igralcev, ki lahko enakovredno konkurirajo starejšim in izkušenejšim kolegom. Zato imamo na razpolago precej širši igralski kader, kot smo ga imeli doslej. Vesel sem, da so mladi igralci priložnosti in minutažo v reprezentanci dobro izkoristili in ob tem tudi napredovali."

Luka Žvižej, slovenski reprezentant: "Vsi smo zelo veseli, da smo kvalifikacije za EP 2010 končali z zmago v Minsku in tako na najlepši možni način potrdili vozovnico za Avstrijo. Iz tekme v tekmo smo igrali na višji ravni. Res je, da igra v Minsku ni bila na vrhunski ravni, toda najbolj pomembno je, da smo zmagali. Čeprav smo imeli kar dvanajst zadetkov prednosti s prve tekme v Ljubljani, nismo kalkulirali, ampak smo igrali resno in z maksimalnim pristopom. Če bi razmišljali o visoki prednosti, bi se lahko mogoče za nas celo slabo končalo. Tudi Belorusi so se hoteli od domačih gledalcev posloviti z zmago, zato se niso predali do konca, s čimer so tudi nas prislili, da smo igrali "na polno" vseh šestdeset minut."

Sebastjan Skube, slovenski reprezentant: "Že samo misel na to, da si lahko priigramo uvrstitev na tako veliko in pomembno tekmovanje, kot je evropsko prvenstvo, je bil dovolj velik motiv za vse. Istočasno smo želeli zmagati tudi zaradi odhajajočega selektorja Mira Požuna in ga ob slovesu nagraditi s takšnim darilom, kot je zmaga v Minsku. Na koncu nam je to tudi uspelo, kar je posledica pravega in odgovornega pristopa – kljub skoraj nedosegljivi prednosti s prve tekme na Kodeljevem."

Georgi Sviridenko, beloruski selektor: "Vsaj pred domačim gledalci smo želeli premagati Slovenijo, vendar nam na žalost ni uspelo. Seveda je res, da je zelo težko loviti tako visok zaostanek, ki negativno vpliva na razmišljanje igralcev. Poskušali smo na vse načine, da bi presenetili nasprotnika, vendar smo bili neuspešni. Tudi pri zelo hitri igri, ki naj bi bila eden izmed naših adutov. Po slabem začetku drugega polčasa, ko smo zaostajali za štiri zadetke, je bilo upanja o morebitnem preobratu dokončno konec. Tako kot na prvi tekmi na gostovanju, smo tudi v Minsku dobili preveč zadetkov, poleg tega pa tudi oba naša vratarja nista imela svojega dneva. Slovenska reprezentanca je še enkrat potrdila svojo kakovost, čeprav ima zelo mlad igralski kader. Dokazala je, da je v tem trenutku boljša od nas, a upam, da bo kmalu drugače. Še posebej, ko ne bosta več poškodovana Harbok in Bruka in ko se nam bo pridružil tudi Rutenka."

Ne spreglejte