Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2011,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Koper Velenje Celje

Ponedeljek, 18. 7. 2011, 12.11

8 let

Prvi začenjajo Celjani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trije najboljši slovenski rokometni klubi, Koper, Velenje in Celje, priprave na novo sezono začenjajo v domačih krajih. Prvi bodo na teren stopili "pivovarji".

Celjska zasedba, ki je po pretresih minulo sezono končala na tretjem mestu, bo priprave na novo sezono začela po nedeljskem druženju v središču Celja. Prve treninge z novim trenerjem Vladanom Matićem ima ekipa že za sabo, saj so bili "spoznavanju" namenjeni junijski dnevi. Med 25. julijem in 8. avgustom bo slovenski državni rekorderji trenirali v domačih koncih, sledila bosta dva turnirja v Nemčiji (Sparkassen Cup – igrali bodo z novima nemškima prvoligašema Bergischer HC in TV Hüttenberg ter z belorusko reprezentanco, in Spielothek-Cup – nasproti jim bodo stali TUS N-Lubbecke, GWD Minden in VfL Gummersbach). Do začetka sezone "pivovarje" čaka šaleško-savinjski turnir v Velenju in Celju, 26. in 27. avgusta bodo v Srbiji igrali s Pick Szegedom, Subotico in Partizanom, 2. septembra pa z Zagrebom v Radečah. Zadnja tekma pred prvenstvom bo 6. septembra z Bjelovarjem.

Velenjčani 28. julija, Koprčani 1. avgusta

Podprvaki Slovenije, rokometaši Gorenja, bodo priprave začeli 28. julija, ko se bodo pripravljali v Šaleški dolini. Med 4. in 8. avgustom bodo nastopili v Wisli na pokalu Orlen, kjer se bodo merili z Wislo, Kielom in Kobenhavnom.

Nato bo trener Branko Tamše ekipo popeljal na priprave na Golte, čemur bo sledil Šaleško-savinjski turnir (v skupini z Vardarjem in Bosno iz Sarajeva). Ostale aktivnosti do začetka prvenstva še niso znane.

V Kopru bodo z aktivnostmi po zgodovinski sezoni, ko so osvojili tako naslov državnega kot pokalnega prvaka ter evropski pokal challenge, začeli 1. avgusta. Po zboru bodo odšli na enotedenske priprave, v pripravljalnem obdobju pa bodo igrali na turnirju v Nemčiji in v Poreču. V Nemčiji na pokalu prvakov bodo v skupini s Cimosom Atletico Madrid, Dessau in Skjern, v drugi skupini pa Magdeburg, Čehovski medvedi, Savehof in južnokorejska reprezentanca.

Dvanajst ekip v prvi ligi

Spomnimo, žreb parov za prvo slovensko rokometno ligo, ki bo vnovič delovala pod okriljem Rokometne zveze Slovenije, je predviden za 9. avgusta.

V 1. moški rokometni ligi bo nastopalo 12 ekip: Cimos Koper, Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško, Loka, Maribor Branik, MRK Krka, Ribnica Riko hiše, Jeruzalem Ormož, Šmartno Herz Factor banka, Krško, Izola Istrabenz plini in Trimo Trebnje.

Po prevzemu prve lige s strani RZS, smo poskušali najti podatek, kdaj se začenja tekmovanje, a le-tega na spletni strani krovne organizacije ni zaslediti. Predvidevamo lahko, da sredi septembra (ali 10./11.9 ali pa 17./18.9).

Ne spreglejte