Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
18. 9. 2015,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rokomet Dol TKI Hrastnik Uroš Šerbec

Petek, 18. 9. 2015, 12.06

8 let

Prvenstvo mikroderbijev

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ta konec tedna prinaša tudi ples rokometnih 1. B-ligašev. Nekoliko smo potipali njihov utrip in razmerja moči.

Črnomelj, Mokerc Ig, Alples Železniki, SVIŠ Ivančna Gorica, Radeče MIK Celje, Herz Šmartno, Moškanjci – Gorišnica, Dol TKI Hrastnik, Škofljica Pekarna Pečjak, Krško, Drava Ptuj, Grosuplje, Brežice, Krim Olimpija je seznam 14-erice ekip, ki bodo v novi sezoni nastopale v 1. B-ligi. Novinca sta Krim Olimpija in Alples, iz prve lige sta stopnico nižje sestopila SVIŠ in Krško.

Kot se zdi, je izrazite favorite za napredovanje nekoliko težje izpostaviti, saj je kar nekaj ekip, ki bi lahko kandidirale za prvo in drugo mesto. Drugo vprašanje pa je, kdo ima sploh ambicije nastopati med prvoligaši. Značilnost lige je kopica lokalnih derbijev ali vsaj obračunov, saj več kot polovica udeležencev domuje v krogu nekaj deset kilometrov od prestolnice ali pa ne prav daleč od njihovih dvoran teče Sava.

Ptujčani tudi nekoliko celjsko obarvani

V kratko- ali vsaj srednjeročni viziji te vsekakor živijo na Ptuju. Dravo, ki vsako sezono napravi pomik višje, tretjo sezono vodi nekdanji kapetan reprezentance in zdajšnji pomočnik selektorja Uroš Šerbec. Ta je izgubil Žana Silovška, na kaljenje pa dobil celjski dvojec Jakob Beđeti – Rok Cvetko.

"Želimo si uvrstitve pod vrhom ali blizu njega. Pred dvema sezonama smo bili sedmi, v lanski peti. Napredovanje? Pripravljeni bomo nanj, prizadevamo si za to. Organizacijsko pa še nismo na prvoligaški ravni. 1. B-liga bo zelo izenačena, krog favoritov bo večji. Treba bo biti dobro pripravljen in imeti tudi nekaj sreče s poškodbami," pravi Šerbec.

Največja konstanta 1. B-razreda je Dol, ki je lani prijetno presenetil z uvrstitvijo na zaključni turnir slovenskega pokala in požel številne simpatije tako na igrišču kot na tribunah. Poleti je ustoličil novega trenerja. Iz vrat se je na klop preselil Primož Cenkar. "Z novim trenerjem delamo vrhunsko, veliko bolj smo pripravljeni, na treningih trdno delamo, tako da upam, da se bo to videlo tudi na tekmah. Prišel je Klemen Sikošek, vratar iz Radeč, ki bo pomagal kot drugi vratar. Cilj je prva liga, ampak čaka nas 26 tekem, ki jih bomo morali odigrati maksimalno, če hočemo ta cilj izpolniti," se glasijo misli Daša Žekarja.

Lanska prvoligaša z enakim vodstvom in novim motivom

Krško je zadržalo večino najpomembnejših igralcev. Ena od izjem je bil Tim Rozman, ki si ga je zaželel osvajalec pokala EHF in supergloba Füchse Berlin. Ekipo bo še naprej vodil Gašper Kovač, iz Brežic pa je prišel Anže Deržič.

Tudi na SVIŠ-evi klopi ni bilo spremembe. Miloš Aksentijevč bo imel na voljo zanimivo zasedbo mladcev, ki ji kot žlica Vegete okus daje nekaj izkušenih fantov. Prišleki v Ivančno Gorico so znanci iz okoliških klubov Matic Andoljšek in Jan Šega (oba Riko Ribnica) ter Aljaž Sadar (Herz Šmartno).

Igralec in trener

Njegov nekdanji klub, ki ga bo vodila šmarska legenda Filip Gradišek - Lipe, se je razveselil prihoda zunanjega igralca Tilna Strmljana, brata Berglez bosta podobno kot Andraž Justin zdravstveno odsotna, Jaka Avsec je odšel v Slovana, Jan Cestnik pa v Rudarja. Trener bo še vedno pomagal tudi na igrišču, kjer ostaja kapetan Aleš Šmejc, ki bo obenem vodil maldince.

Presenečenja so zagotovo sposobne tudi nekatere druge ekipe, na primer Brežice, Škofljica, Železniki itd., zato ni dvoma: 1. B-ligaška sezona bo zelo zanimiva.

Ne spreglejte