Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
26. 11. 2015,
18.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

rokomet liga prvakov liga prvakov Kiel

Četrtek, 26. 11. 2015, 18.39

8 let

Proti Kielu Celjani v vratih s sedemnajstletnikom?

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V soboto ob 17.30 celjske rokometaše čaka deveta tekma v ligi prvakov. V Zlatorog prihaja nemški prvak Kiel, ki je na lestvici elitne skupine A četrti, Celje je sedmo.

Še ena domača tekma Celja Pivovarne Laško, še eno gostovanje velikana. Kiel v letošnji sezoni igra v spremenljivi formi. Na gostovanju pri zebrah so bili Celjani po odlični igri 50 minut tekme najbližje zmagi v letošnji sezoni. Nato pa … Zapravljeni napadi, izgubljene žoge, Kielovi protinapadi in iz uspeha ni bilo nič.

Nekaj tednov zatem Celjani še vedno iščejo drugo zmago ali vsaj tretjo točko. Potem ko so že mislili, da se bodo razmere s poškodbami nekoliko umirile, je na sredini tekmi v Slovenj Gradcu žogo v oko iz bližine dobil Ivan Gajić, tako da je njegov nastop vprašljiv. Če nekdanji srbski reprezentant ne bo mogel v celjska vrata, je načrt B 17-letni Gašper Dobaj, ki je evropski ognjeni krst doživel že v Istanbulu, nato pa mu je preglavice povzročala mononukleoza. Virozo je staknil Blaž Janc, tako da tudi zanj ni povsem jasno, ali bo nastopil. Na Koroškem je bil zato v postavi mladi Matic Grošelj. Po slabih dveh tednih večinske negotovosti, kakšne bodo posledice udarca v predel reber, se je v celjsko ekipo vrnil tudi Žiga Mlakar, ki sicer še vedno čuti bolečine.

Tekma za policiste in vojake

Ne glede na to, da Kiel v letošnji sezoni igra spremenljivo do pretežno oblačno, bo zmaga – ta bi bila ponovitev vaje iz leta 2012 – zelo težka naloga. Za to bosta potrebni kar največji zbranost v napadu in trdnost v obrambi. Hitre noge bi lahko bile celjski adut, saj Branko Tamše uporablja bistveno večji fond igralcev, ki pa imajo večinoma manj izkušenj, mišic in kilogramov.

Za tekmo s Kielom so Celjani pripravili posebno akcijo. V Zlatorog so namreč povabili policiste in vojake, ki imajo v zadnjih tednih dela zaradi dobro znane problematike čez glavo. Vabilo na tekmo pa je gesta zahvale. Za zdaj je najavljenih okrog 500 pripadnikov vojske in policije.

Ne spreglejte