Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2012,
13.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 5. 2012, 13.01

7 let, 12 mesecev

"Priložnost za evropski finale ni nekaj vsakdanjega"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Odločil je prvi polčas," se povratnega obračuna v Gummersbachu spominja Gašper Marguč. Celje po končani evropski sezoni, podobno kot Koper, cilja na drugo mesto v državnem prvenstvu.

Celjani so v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev izpadli na najslabši možen način. Poraz za sedem zadetkov je izničil zmago "pivovarjev" v Zlatorogu, a zaradi boljše gol razlike v finale potisnil Gummersbach. "Začeli smo zelo slabo, Nemci so si v prvem polčasu ustvarili prednost in nadoknadili razliko," glavni razlog za nesrečen poraz opiše Gašper Marguč. "V drugem delu smo odigrali bolje, kar pa žal ni bilo dovolj. Na koncu nam je malo zmanjkalo. Bili smo že na minus tri in imeli napad, da pridemo na le dva gola zaostanka. V 55. minuti je Gummersbach prišel spet na plus sedem, potem pa je bilo zadetek za zadetek. Mogoče je bila tudi sreča na njihovi strani."

Po tekmi je bilo, razumljivo, v taboru Celjanov prisotnega kar nekaj razočaranja. Finale se jim je izmuznilo le za las. "Redkokdaj imaš možnost, da se uvrstiš v finale katerega izmed evropskih pokalov. Ampak to je šport. Zdaj moramo stremeti k novim zmagam in k cilju, da osvojimo drugo mesto v državnem prvenstvu in se prihodnjo sezono uvrstimo v ligo prvakov," se pomembnosti meseca maja in boja za drugo mesto z rokometaši Kopra zaveda 21-letni Marguč.

Zna se zgoditi, da bo ravno obračun Celjanov in Koprčanov, 19. maja v dvorani Zlatorog tisti, ki bo vse skupaj odločil. Marguč se tega zaveda, obenem pa upa, da bo drugo mesto oddano že prej: "Če mi premagamo Krško in Maribor, Koper pa izgubi v Velenju, potem ta tekma skoraj ne bi bila odločilna, saj bi nas morali premagati za deset golov. Vsekakor pa ne glede na vse obračun nameravamo dobiti in si s tem zagotoviti drugo mesto."

Maj bo tako po izpadu Celja in Kopra iz evropskih tekmovanj posvečen izključno državnemu prvenstvu. Zanimiv in razburljiv zaključek pa v boljšem položaju začenjajo Celjani – imajo točkovno prednost in manj zgoščen ritem tekem. Zares se bo začelo že v sredo zjutraj, ko se bodo "pivovarji" po nekajdnevnem premoru spet zbrali in se na zadnje štiri tekme skušali kar najbolje pripraviti.

Ne spreglejte