Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2016,
21.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Franjo Bobinac regionalna liga liga Seha rokomet

Četrtek, 17. 3. 2016, 21.19

6 let, 6 mesecev

Predsedstvo reklo da Sehi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Kar se je v zadnjih mesecih nekoliko v tišini pripravljalo, se je zdaj uresničilo. Rokometna kluba iz Velenja in Celja sta spet bližje nastopu v regionalni ligi Seha.

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je na današnji seji v Ljubljani podprlo vnovični poskus Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja, da se vključita v regionalno ligo Seha. Vstop najboljših dveh slovenskih klubov v regionalno tekmovanje pa mora biti potrjen tudi na skupščini RZS in združenju slovenskih prvoligaških moštev, saj bi v primeru odhoda klubov v regionalno tekmovanje morali seveda prilagoditi prvenstveni ustroj.



Kaj je regionalna liga Seha?

Seha (South East Handball Association League) je tekmovanje, ki je bilo pred petimi leti ustanovljeno zato, da bi klubom z Balkana in širše regije zagotovilo čim več močnih tekem. Aktualni prvak je Veszprem, dvakrat je bil najboljši Vardar, enkrat pa Zagreb.

Trenutno deset članov - Veszprem (Madžarska), Zagreb in Nexe (Hrvaška), Vardar in Strumica (Makedonija), Vojvodina in Spartak Vojput (Srbija), Tatran (Slovaška), Meškov (Belorusija), Borac Banjaluka (Bosna).

Po nekaterih podatkih Madžarov prihodnjo sezono ne bo več v ligi, zato je zanimanje za Slovence še toliko večje.


Previdno

Velenjčani, Celjani in Mariborčani so pred leti skušali vstopiti v ligo Seha, a nato odstopili od nje, saj je vodstvo Sehe za nastop v tem tekmovanja od vseh treh zahtevalo plačilo po 150.000 evrov na sezono v različnih oblikah. Predsednik RZS Franjo Bobinac je zavoljo slabe izkušnje apeliral na previdnost pri pristopnih pogajanjih, ki so že v polnem teku.

Dva slovenska kluba se bosta morda poslovila od določenega dela državnega prvenstva. | Foto: Dva slovenska kluba se bosta morda poslovila od določenega dela državnega prvenstva.

Podprli Vujovića

Člani predsedstva RZS so se seznanili s poročilom selektorja slovenske moške rokometne reprezentance Veselina Vujovića po januarskem evropskem prvenstvu na Poljskem, kjer je Slovenija osvojila 14. mesto, in mu izrazili podporo pred bližnjim vrhuncem sezone - kvalifikacijskim turnirjem v Malmöju za nastop na avgustovskih poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Slovenijo med 8. in 10. aprilom čakajo zahtevne tekme s Švedsko in Španijo ter nekoliko manj z Iranom, na poletne olimpijske igre pa se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti.

Evropska rokometna zveza (EHF) je podprla kandidaturo RZS za organizacijo ženskega mladinskega evropskega prvenstva, ki bo prihodnje leto na slovenskih tleh.

Ne spreglejte