Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 9. 2010,
15.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 15.35

8 let

Predajali se ne bodo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Povabilo na kvalifikacijski turnir za rokometno ligo prvakov je vsekakor velika pohvala za Gorenje Velenje, ki pa se zaveda, da so realne možnosti za preboj med elito sila majhne.

V družbi nemškega Rhein-Neckar Löwena (RNL), španskega Ademarja in danskega Silkeborga bi bilo utopično imeti silna pričakovanja. Res pa je, da v športu odločajo malenkosti, favoriti na papirju pa niso vedno uspešni. "Gre za močan turnir s klubi, ki v svojih državah krojijo vrh. Vsi trije naši nasprotniki imajo kvalitetne ekipe, hkrati pa so tudi klubi sami izredno organizirani," spoštljivo govori o slovitih imenih, proti katerim se bo od petka do nedelje boril v Karlsruheju, trener Gorenja Velenja Branko Tamše.

Prvi favorit je RNL

V vlogo favorita postavlja nemški RNL: "Vsi v Evropi v ospredje postavljajo Nemce, a treba je vedeti, da tako kot mi, tudi danska in španska ekipa računata na izkoriščanje svojih kvalitet in iskanje nemških slabosti. Mislim, da bo precej odvisno od dnevne forme. Če se 'poklopi' prav vse, lahko vsak premaga vsakega."

Prvi obračun bodo "ose", ki so pred to sezono močno spremenile ekipo (po pet igralcev je zapustilo klub in odšlo), odigrale v petek ob 20.15 prav proti gostiteljem. "Kljub tako izjemnim ekipam, nimamo strahu. Lahko igramo proti vsakemu," pravi krilo Rok Golčar, ki si želi predvsem: "Da dobro predstavljamo klub, se borimo po najboljših močeh in se ne predajamo. Potem pa bomo videli, kaj bo."

Misli so ta čas usmerjene zgolj v prvo tekmo, informacij ima slovensko moštvo dovolj, z nasveti pa zna pomagati tudi Nikola Manojlović, ki je v Gorenje prišel prav iz RNL. "Seveda si želimo premagati vse, a realno gledano se ve, kdo je favorit. Samo moramo turnir izkoristiti kot pripravo na novo sezono. Zame ne bo igranje proti nekdanjemu klubu nič posebnega."

Zmagovalec v "celjsko skupino"

S kvalifikacijskega turnirja povabljencev s strani Evropske rokometne zveze bo le prvouvrščena ekipa prejela vstopnico za elitno 32-erico. Žreb pa ji je že vnaprej namenil skupino A s Kielom, Barcelono, Celjem, Kielcami in Chamberyjem.

Gorenje se bo v soboto pomerilo z Ademarjem Leonom, v nedeljo pa še z danskim Silkebrogom, za katerega igrata Goran Kozomara in Primož Prošt, medtem ko je Miha Žvižej poškodovan.

Ne spreglejte