Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 2. 2020,
14.29

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator

Četrtek, 20. 2. 2020, 14.29

4 leta, 2 meseca

pred tekmo z valceo

Krimovke bodo poskušale zagreniti življenje Romunkam in ohraniti upe na četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
RK Krim Mercator Banik Most | Rokometašice Krima so kljub trem porazom v glavnem delu rokometne lige prvakinj še vedno v igri za nenadejano napredovanje v četrtfinale. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima so kljub trem porazom v glavnem delu rokometne lige prvakinj še vedno v igri za nenadejano napredovanje v četrtfinale.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima so kljub trem porazom v glavnem delu rokometne lige prvakinj še vedno v igri za nenadejano napredovanje v četrtfinale. Naloga, da se temu približajo, bo vse prej kot enostavna, saj krimovke v Ljubljani v soboto ob 19. uri gostijo romunsko Valceo, na katero nimajo najboljših spominov.

Romunske rokometašice so zadnji konec tedna januarja na domačem igrišču visoko porazile krimovke z 31:16, kar otežuje položaj varovank trenerja Uroša Bregarja v boju za napredovanje med najboljših osem. Ob istem točkovnem izkupičku namreč šteje medsebojni izkupiček.

V Ljubljani ni pričakovati, da bi krimovke z višjim izidom porazile Romunke, a že zmaga bi jim bolj odprla vrata za vstop med elitno osmerico. A najprej bo treba popraviti vtis s prve tekme. "Takrat smo odigrali najslabšo tekmo letos," je priznal glavni trener, ki pa je prepričan o povsem drugačnem poteku obračuna kot pred slabim mesecem dni.

"Dobro se pripravljamo na to tekmo. Kljub nekaterim zdravstvenim težavam verjamem, da bomo na pravi ravni in da bomo poskušali zagreniti življenje Valcei ter biti konkurenčni vseh 60 minut," je dodal Bregar.

Popraviti vtis s prve tekme

Poraz proti Valcei za 15 golov je sicer terjal samozavest pri igralkah, a zadnji predstavi proti močnemu francoskemu Brestu (25:29) ter starim znankam iz Podgorice Budućnosti (28:30) sta vrnili upanje v lovu na pozitiven izid v drugem delu lige prvakinj. V tej luči položaj vidijo tudi igralke, v imenu katerih je na druženju z mediji najprej spregovorila Alja Varagić.

"Ekipa se je dobro pripravila na to tekmo. Kot je rekel trener, moramo popraviti vtis s prve tekme. Punce komaj čakamo, da se tekma začne. Popravile smo določene stvari v obrambi in v napadu, zato verjamem, da bomo šle v tekmo več kot 100-odstotno in pokazale pravo željo in voljo."

"Kljub nekaterim zdravstvenim težavam verjamem, da bomo na pravi ravni in da bomo poskušali zagreniti življenje Valcei ter biti konkurenčni vseh 60 minut," pravi trener Krimovk Uroš Bregar. | Foto: Tamino Petelinšek/STA "Kljub nekaterim zdravstvenim težavam verjamem, da bomo na pravi ravni in da bomo poskušali zagreniti življenje Valcei ter biti konkurenčni vseh 60 minut," pravi trener Krimovk Uroš Bregar. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na novinarski konferenci se ji je pridružila še Nizozemka Harma van Kreij, ki je izpostavila moč Romunk, a hkrati poudarila, da njeno moštvo ni brez možnosti. "Seveda se zavedamo, da gre za močno ekipo, ampak za kaj pozitivnega se moramo od prve do zadnje minute boriti in biti agresivne v obrambi."

Poraz prinesel spremembe v moštvu

Nazadnje jim proti Romunkam to ni najbolje uspevalo. "Rezultatsko smo bili na tisti tekmi 20 minut konkurenčni, naslednjih 20 minut pa je bilo najslabših v letošnji ligi prvakov," je dejal Bregar. Poraz je prinesel spremembe v moštvu, saj je glavni trener nato povsem spremenil ekipo in, kot je dejal, dal priložnost mlajšim igralkam, ki so na nekaterih tekmah pokazale, da si zaslužijo priložnost na tej ravni.

Krimovke so nato v nadaljevanju prišle do boljših iger in tesnejših porazov, za piko na i pa manjka še kakšna zmaga, ki jo bodo skušale doseči v soboto na Kodeljevem.

V skupini 2 sta sicer v najboljšem položaju Györ in Brest s 13 točkami, Budućnost jih je zbrala osem, Valcea štiri, Sävehof in Krim Mercator pa sta na dnu s po dvema točkama. V četrtfinale napredujejo štiri najboljše ekipe iz obeh skupin.

Preberite še:

Mlinotest Ajdovščina
Sportal Krimovke do nove visoke zmage, Ajdovke tesno ugnale Žalčanke
Krim Mercator - Brest - liga prvakinj
Sportal Prvakinje tekmicam niso oddale niti še točke, Ajdovkam tesna zmaga v Litiji

 

Ne spreglejte