Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
20.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 20.17

8 let

Praznik za primorsko slavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V derbiju 10. kroga sta se pomerila Trimo Trebnje in Cimos Koper, ki ju je na lestvici ločila le točka.

Napeta tekma, polna preobratov, je naposled le pripadla Koprčanom, ki so z zmago ohranili stik s Celjani na vrhu razpredelnice. Trimo Trebnje je v derbiju kroga igral brez poškodovanega vratarja Davida Imperla, sama tekma se je po pričakovanjih začela izenačeno, tako je bilo v 10. minuti 5:5, vedno pa so povedli domači rokometaši. Gostje so imeli kar nekaj priložnosti za vodstvo, saj je Enid Tahirović odlično branil, a so nato soigralci vselej v napadu napravili tehnično napako. V 12. minuti so igralci Cimosa prišli ob igralcu več prek Denisa Buntića do prvega vodstva na tekmi (6:5), le minuto zatem pa so iz dveh protinapadov povišali na +3 (8:5).

V napadu Kopra se je nato razigral Buntić in z dvema zaporednima zadetkoma poskrbel za najvišje vodstvo na tekmi (10:6), trener Trebanjcev pa se je odzval z minuto odmora, po kateri so se domači vrnili v igro, predvsem pa se je obrestovala sprememba obrambne postavitve iz 6-0 na 5-1. V 24. minuti so najprej znižali na zadetek zaostanka (11:12), tri minute zatem pa povedli, ko je gibljivi Sebastjan Skube zadel za 13:13. Prav v zadnjih sekundah prvega polčasa je Musa poskrbel za novo vodstvo Trima po dolgem času (15:14). Koprčani so kot na nekaterih prejšnjih tekmah napravili veliko preveč in nerazumljivih napak v napadu.

Praznik prinesel pomembni točki

Domači so v 32. minuti povedli s +2 (16:14), pet minut zatem pa so Koprčani izenačili na 18:18. Le minuto kasneje je bil pri Trimu izključen Jure Sušin, kar pa njegovih soigralcev ni zmotilo, saj so zadeli kar trikrat ob igralcu manj, prejeli pa nobenega zadetka ter povedli z 21:18. Tominec je v napadu iskal kombinacijo igralcev, ki bi delovala, vendar so še najprej sledile domače minute, v 48. minuti je bilo že 25:20 za Trebanjce. Minuto zatem pa se je začela serija zaporednih zadetkov Kopra, ki so do 53. minute zadeli petkrat, prejeli nobenega gola in izenačili na 26:26. Sledile so vroče minute na obeh straneh, zadnja minuta pa se je začela z rezultatom 27:27. Trimo je imel napad, pri gostih je bil izključen Bojan Skoko, vendar pa so Trebanjci zadeli le vratnico, v kontri pa je Rok Praznik z zadetkom v zadnjih sekundah poskrbel za zmago in zlata vredni točki.

Ne spreglejte