Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 10. 2008,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 10. 2008, 19.34

8 let

Požun ne bo spreminjal moštva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo še naprej delovala pod istim strokovnim štabom. Predsedstvo RZS je namreč dalo zaupnico selektorju Miru Požunu.

Nič nenavadnega pravzaprav, saj je prav to predsedstvo Rokometne zveze Slovenije konec lanskega leta ekspresno zamenjalo takratnega selektorja Kasima Kamenico z Mirom Požunom. Razlogi za to sicer še vedno niso znani … Nenavadno bi bilo, da bi sedaj prav ti ljudje pljuvali v lastno skledo. Tako so 64-letnemu slovenskemu strokovnjaku dodelili nov mandat (10 za, 1 proti, 1 vzdržan) – do konca junija 2009, ko se zaključijo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu 2010 v Avstriji. "Pričakoval sem, da bom potrjen za eno leto. Kakšna druga odločitev bi bila v tem trenutku nesmotrna, saj ni časa za velike spremembe. Že 26. oktobra se namreč zbere reprezentanca za prvo kvalifikacijsko tekmo z Izraelom. Odločitev je bila pričakovana, glede na to, da mi je strokovni svet dal podporo. Sam sem sicer ponudil odstop, saj sem smatral neuvrstitev na svetovno prvenstvo kot neuspeh."

Požun in njegova ekipa, za katero so igrali domala vsi najboljši slovenski rokometaši, so doživeli veliko blamažo poleti, ko se Slovenija ni uvrstila na SP na Hrvaškem. Za nastop na EP 2010 se bo Slovenija spopadla v novem sistemu kvalifikacij z Izraelom, Bolgarijo, Nemčijo in Belorusijo. Kot pravi selektor v reprezentanci ne bo sprememb, računal bo na iste rokometaše. "Ves čas spremljam vse, ki so na spisku 28-ih. Trenutno ne vidim nobenega mlajšega igralca, ki bi bil sposoben pomagati v tako težkih kvalifikacijah," je še dejal Požun in dodal: "Renato Vugrinec igra popolnoma drugače, visoko je motiviran, na Zorana Lubeja ne bomo računali, saj igra malo. Mislim pa tudi, da so ti krožni napadalci, ki so igrali v zadnjem obdobju, prava izbira." Kaj pa Roman Pungartnik? "Po vrnitvi Vedrana Zrnića igra v Gummersbachu zelo malo. Moja želja je, da bi pomagal reprezentanci drugače. Seveda ni to odvisno od mene, a mislim, da bi lahko v prihodnosti deloval kot direktor reprezentance."

Kaj se bo spremenilo v primerjavi s Slovaško?

Glede na velikanski poraz s Slovaško in korak nazaj v slovenskem reprezentančnem rokometu pa bo verjetno le potrebno nekaj spremeniti. Če ne selektorja in igralcev, kaj potem? "Proti Slovaški so domača prvenstva in evropska tekmovanja pobrala veliko moči našim igralcem, prišli so z velikimi težavami – osebnimi ter poškodbami. Tako denimo kar 50 odstotkov igralcev ni moralo normalno trenirati. Žal smo takrat igrali tudi brez Jureta Natka, ki bi nam lahko veliko pomagal," drugih težav ne vidi Požun. Torej lahko le upamo, da igralci ne bodo preveč utrujeni in poškodovani, pa ne bo težav … Bomo videli. Rokometna imena so res velika, a bodo velika tudi na terenu v moštvu Slovenije?

"Neuvrstitev smo ocenili kot velik neuspeh, to ni nobena skrivnost. Vendar smo mnenja, da je gospod Miro Požun, strokovnjak s toliko referencami, da lahko moško reprezentanco pelje naprej," je odločitev strokovnega sveta, da poda podporo Požunu, komentirala predsednica strokovnega sveta Marta Bon.

Ne spreglejte