Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 1. 2008,
14.57

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 8. 1. 2008, 14.57

6 let, 7 mesecev

Posloviti se dostojno od LP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometašice Krima Mercatorja čaka v soboto še zadnja tekma letošnje sezone v ligi prvakinj, ko se bodo ob 17.15 pomerile z rusko Zvezdo Zvenigorod.

Sezona, ki ni v čast Krimu

"Tigrice" so z remijem proti Sävehofu izgubile tudi zadnje možnosti za preboj v četrtfinale lige prvakinj, še več, pod vprašaj so postavile tudi nastop v pokalu pokalnih zmagovalk. V slednjega jih pelje sedaj le še ugoden rezultat na preostali tekmi skupine, saj mora Nürnberg ugnati švedsko ekipo.

Za Krimovke bo odkar nastopajo v najmočnejšem tekmovanju na "stari celini" to tretjič, da se niso prebile iz skupine, a so vedno sezono zatem osvojile naslov prvakinj. Direktor kluba Jernej Virant s sezono vsekakor ne more biti zadovoljen: "Privoščili smo si sezono, ki nam ni in nam ne bo v čast. Ni bilo prvič, da smo izpadli po skupinskem delu. Saj se nam je to že zgodilo, ko smo dvakrat izpadli, nato pa bili naslednjo sezono prvaki, vendar nam to ne sme biti v tolažbo. Na tekmo proti Zvezdi ne gremo z belo zastavo, zavedati pa se moramo, da prihaja morda najmočnejša ekipa v LP, kjer je 10 igralk, ki so se veselile naslova svetovnih prvakinj na zadnjem prvenstvu. Če smo si prejšnji teden želeli, da Sävehof v zadnjem krogu premaga Nemke, si sedaj tega več ne želimo. Kljub temu pa ne želimo biti odvisni od nikogar drugega."

Okrepitve se že iščejo

Pri Krimu pa že na polno iščejo nove okrepitve, ki bi utegnile v prihodnji sezoni zapolniti vrzeli, ki bodo nastale po slovesu nekaterih igralk. Problem naj bi predstavljalo le dejstvo, da imajo z Mercatorjem (zaenkrat) podpisano pogodbo le še do konca naslednje sezone, tako da klub ne more morebitnim novim igralkam ponuditi pogodbe, ki bi trajala več kot eno leto.

Med igralkami za katere se še ne ve, ali bodo igrale tudi v prihodnje v dresu Krima je kapetanka Anja Frešer, ki se je po nekaj prespanih nočeh najprej vrnila na tekmo s Sävehofom: "Zadnjo tekmo moramo pozabiti. Ne vem kaj se je dogajalo z nami, saj kažemo na treningu povsem drug obraz, kot nato na tekmi, Dejstvo je, da bi Švedinje mogle premagati," nato pa podala pričakovanja pred tekmo z Rusinjami: "Proti Zvezdi nimamo kaj izgubiti, v tekmo gremo sproščeno. Obljubimo, da se bomo borile in popravile vtis ter se dostojno poslovile od navijačev, ki upam, da še niso obupali nad našimi predstavami."

Čotar želel hiter rokomet

Za stratega Bojana Čotarja je po vsej verjetnosti to najtežja sezona od kar opravlja trenerski poklic. Na začetku sezone je imel ogromno smole s poškodbami tako da ni mogel tako kot bi si želel, uveljaviti sistema, ki ga je načrtoval: "Moja želja je bila, da se igra hiter rokomet. Na začetku sezone tega enostavno nisem mogel prakticirati, saj je bilo skoraj polovica ekipe poškodovane. V zadnjih dveh mesecih smo na treningih igrali kot sem želel, vendar pa na tekmah nato igralke niso prikazale niti malo tega, kar smo vadili."

Tekma se bo v Hali Tivoli pričela ob 17.15, sodnika pa prihajata iz Romunije, in sicer Toma Plesa in Octavian Pripas.

Ne spreglejte