Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2016,
23.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nagrada EHF rokomet

Petek, 26. 2. 2016, 23.31

8 let

Posebna nagrada za gimnazijo Šiška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Evropska rokometna zveza je prepoznala dobro delo trenerjev in dijakinj gimnazije Šiška in jim v kategoriji od 11 do 20 let namenila nagrado za najbolje zastavljen projekt.

Odbor za ženski rokomet pri Evropski rokometni zvezi (EHF) je konec leta 2015 razpisal natečaj za najboljši projekt v Evropi za dekleta v dveh starostnih kategorijah: 5-10 let in 11-20 let. Rokometna zveza Slovenije (RZS) se je na natečaj prijavila s projektom Rokometni oddelki na gimnaziji Ljubljana Šiška, katerega začetki segajo v sezono 2003/04, ter dobila lepo priznanje. Člani izvršnega odbora evropske rokometne zveze so odločili, da je v kategoriji od 11 do 20 let najbolje zastavljen projekt v evropskem rokometu ravno projekt ljubljanski. S strani RZS ga vodi Sonja Čotar, s strani gimnazije pa Saša Vesel. Kot partnerji poleg omenjenih sodelujejo še Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, klubi in njihovi trenerji.

Kot partnerji v projektu sodelujejo Rokometna zveza Slovenije, Gimnazija Šiška, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, klubi in njihovi trenerji.

V zgornjem videu pa je prikazan dan v življenju rokometašice na šišenski gimnaziji. Svoje vtise delijo krimovke Aneja, ki si nekoč želi zaigrati za Budućnost, njena klubska kolegica Tjaša, katere športni cilj so olimpijske igre, Nina, ki se veseli, da bo nastopila na svetovnem prvenstvu. Ana je že okusila ligo prvakinj in si nekoč želi igrati z Andreo Penezić ali Andreo Lekić. Hana prav tako prihaja iz Krima, v Šiški pa odlično združuje izobraževanje in šport.

Marta Bon, še do pred kratkim trenerka Krima, je poudarila velik pomen rokometnega oddelka in dobro sodelovanje s klubom, ob tem pa tudi podčrtala veliko vlogo izobrazbe v življenju športnika.

Ne spreglejte