Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
21.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 21.11

8 let

Popolna mobilizacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Celjska barka ima priložnost, da v soboto na zadnji tekmi prvega dela evropske lige prvakov splava na površje.

Z vsaj remijem proti Gummersbachu bi bili apetiti zadovoljeni, v hiši pa mir. A trener Slavko Ivezič pravi, da je neodločen rezultat utopija.

Edi močno vprašljiv

"Že na prvi tekmi v Kölnu proti Gummersbachu (31:29, o.p.) smo pokazali, da jih lahko premagamo. Začeli smo sicer slabo, a se nato dvignili. Bili smo blizu dveh točk, a žal ostali brez. Kar bo v soboto najbolj pomembno je, da imamo rezultat vseskozi v svojih rokah," je za uvod povedal trener slovenskih prvakov Slavko Ivezič, ki sicer nima novih težav s poškodbami. Zaskrbljujoče je stanje kapetana Edvarda Kokšarova. "Na današnjem treningu je sicer sodeloval, a se je hitro poškodba prepone obnovila, zato je njegov sobotni nastop vprašljiv. Ne moremo računati, da bo nastopal. Pripravljali se bomo kot da ne bo."

Nemška ekipa, kjer vajeti v svojih rokah držita Momir Ilić ter Roman Pungartnik, je že osvojila prvo mesto skupine F predtekmovalnega dela lige prvakov, zato bo motiv v razprodani dvorani Zlatorog zagotovo manjši. Kljub temu se na tovrstne okoliščine ne gre zanašati. "Nemci so manjši favoriti, a glede na to, da igramo pred svojimi navijači, moramo iz sebe iztisniti maksimum. To smo dolžni tako sebi kot navijačem," je pred obračunom v knežjem mestu poudaril Dragan Gajič in dodal: "Dokazati moramo, da nekatere kritike na račun določenih igralcev niso upravičene ter tudi tistim, ki mislijo, da nismo prava ekipa in bi nam celo izpad privoščili, dokazati nasprotno."

Kos: Manjka mi samozavesti

Med tistimi, ki niso upravičili pričakovanj in na katere prispevek rokometna javnost še čaka, je tudi hrvaški rokometaš Igor Kos, ki se zaveda svojih slabosti, a si želi, da bi se mu končno le 'odprlo': "Vem da to kar kažem doslej, ni tisto česar sem sposoben. Težava ni v tem, da nimam pregleda nad igro, pač pa to, da mi po poškodbi manjka precej samozavesti. Najhuje je, ker vem, da to ni to. Nimam pravega občutka za žogo. " Ob neprepričljivi zunanji liniji (dvakrat je na tekmah elitne lige zablestel le Miladin Kozlina) bi bil njegov prispevek zlata vreden. "Zavedamo se pomembnosti tekme, prepričan sem tudi, da bomo v soboto pokazali, kaj znamo. Moramo zmagati," je še dodal Kos.

6000 navijačev za peklensko vzdušje

Po zmagi nad Veszpremom, ko je dvorana stoje zadnjih 15 minut spodbujala svoje ljubljence, bo v soboto znova pekel. Zlatorog bo namreč pokal po šivih. Vstopnice namreč že danes ni več za dobiti (ne sedišč, niti stojišč). Navkljub temu, da bi si "pivovarji" že z remijem zagotovili drugo mesto v skupini o tem ne razmišljajo.

"Gre za tekmo sezono. Mobilizirati moramo prav vse, od igralcev do služb, ki pomagajo. Tokrat rešujemo svojo kožo. Remi je v rokometu utopija, zato razmišljamo le o zmagi," je še povedal prvi strokovni mož in športni direktor najbolj trofejnega slovenskega moškega rokometnega kluba.

Ne spreglejte