Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 8. 2010,
22.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 10. 8. 2010, 22.38

8 let

Polovičen uspeh kadetov v Srbiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Reprezentanti kadetske rokometne reprezentance so se pred začetkom EP v Črni gori ustavili v Požegi na dveh pripravljalnih tekmah s Srbijo.

Moška kadetska reprezentanca Slovenije bo od 12. do 22. avgusta nastopila na evropskem prvenstvu v Črni gori. Izbranci selektorja Tomaža Juršiča pa so pred začetkom želeli preizkusiti svojo pripravljenost na dveh prijateljskih tekmah s srbskimi vrstniki v Požegi.

Na prvi tekmi za trening v Požegi so slavili gostitelji, čeprav je začetek pripadel mladim Slovencem. Toda Srbi so nato izkoristili nekaj napak gostujoče reprezentance in si priigrali prednost. Juršičeva četa je držala stik z nasprotnikom do zadnjih desetih minut. Nato je spet sledil padec v slovenski igri in Srbi so si z nekaj lahkimi zadetki priigrali zmago. Selektor Juršič je po tekmi povedal: "Nisem najbolj zadovoljen s prikazano igro, saj smo naredili preveč tehničnih napak in zapravili preveč čistih strelov. Do četrtka je še kar nekaj časa in računamo da bomo napake odpravili ter šli v tekmo z Islandijo maksimalno pripravljeni."

Druga tekma se je končala z zmago slovenskih kadetov. Po začetnem vodstvu Slovenije s 3:1 so gostitelji kmalu vzpostavili ravnotežje na igrišču, po številnih menjavah v vodstvu pa se je prvi polčas končal z minimalno prednostjo Srbije (12:11). Tudi v drugem polčasu je bila zgodba podobna (skupaj je bil izid kar 17-krat izenačen), v zanimivi končnici pa so bili za zadetek uspešnejši Slovenci. "V izredno trdi in na trenutke tudi grobi tekmi so naši fantje dokazali, da je bil poraz na prvi tekmi le posledica utrujenosti. Večji del tekme smo odigrali tako, kot smo se dogovorili, rezultat tega pa je bila tudi minimalna zmaga, ki je dobra popotnica za nastope na EP," je ocenil pomočnik selektorja Jani Klemenčič.

Ne spreglejte