Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2013,
8.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Larvik

Sobota, 6. 4. 2013, 8.50

7 let, 12 mesecev

Polfinale vrhunec kariere, finale tiha želja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rokometašice Krima ob 15.15 čaka prva polfinalna tekma lige prvakinj. Na norveškem se bodo merile Larvikom, evropskim prvakom izpred dveh let.

Za Krimom, ki je po sedmih letih znova med druščino štirih najboljših klubov na Stari celini, je zanimiva sezona. Nemalo je bilo preobratov, poškodb, čustev … in ne nazadnje, vsaj kar zadeva dela po novem letu, tudi odličnih predstav. Na skupno dvanajstih dosedanjih tekmah so "tigrice" sedemkrat slavile, petkrat pa igrišče zapustile sklonjenih glav. Današnja bo torej že trinajsta letošnja v ligi prvakinj. Ljubljančanke jih toliko v eni sezoni še niso odigrale. Ko so se redno uvrščale v polfinale in tekmovanje dvakrat tudi osvojile, je bil sistem nekoliko drugačen in z manj tekmami.

Prej njimi je torej polfinale. Najprej se bodo z Larvikom merile v gosteh, čez natanko en teden pa še v Stožicah. "Gre za bolj izkušeno ekipo, z rokometašicami, ki so se že mnogokrat izkazale na velikih tekmovanjih. Prepoznavne so po svoji hitri igri, med sabo se zelo dobro poznajo. To sta njihova velika plusa," pravi Barbara Varlec-Lazović, ki je prepričana, da jih je trener dobro pripravil. "Osredotočile se bomo, odigrale disciplinirano, borbeno in s čim manj tehničnimi napakami ustavile njihovo igro."

Za "Barbi" bo polfinale vrhunec kariere. Tekme na tako visoki ravni še ni odigrala. "Sem pa igralka, ki se nikoli ne zadovolji. Verjetno smo vsi športniki takšni. Zagotovo je vrhunec, a vedno si bom želela še več. Upam, da se uvrstimo tudi v finale." In kakšen bi bil rezultat, ki jo bi pred povratnim obračunom v Stožicah zadovoljil? "Vedno sem zadovoljna z zmago. Vrhunsko bi bilo tudi izenačenje ali poraz za gol, dva. Zagotovo je dejstvo, da bomo povratno tekmo odigrale doma velika prednost. V Stožicah res uživam. Bolj sem sproščena, za sabo imam navijače. Mislim, da je tudi nekakšen psihološki plus," je še dejala 25-letna desna zunanja in dodala, da je v dobri formi.

Susan Müller se po sezoni poslavlja

Krim je pred sezono v svoje vrste zvabil veliko novih igralk. Ena izmed njih je tudi 24-letna Susann Müller, za katero je že znano, da se po sezoni poslavlja. Strelka 35 zadetkov v ligi prvakinj, največ (9) jih je zabila na prvi tekmi s Clujem, se vrača v nemški Leipzig, kjer je začela profesionalno rokometno pot. "Igralka takega kova "paše" v vsak klub. Lahko bi ostala v Ljubljani ali za še višjo plačo odšla v Györ. A temu se je odrekla in se vrnila k nam," je novico pokomentiral direktor Leipziga Kay-Sven Hähner. Enaindvajsetkratni nemški prvak se želi v prihodnji sezoni spet uvrstiti v ligo prvakinj, kamor vodi le prvo mesto. Po rednem delu nemškega prvenstva je drugi, takoj za Thüringerjem.

Ne spreglejte