Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 5. 2012,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 5. 2012, 20.19

8 let

Ples kroglic - prvo dejanje "final foura" v Kölnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Izmed 24 klubov, ki so se podali v boj za naslov najboljšega v ligi prvakov, je ostala le še četverica. Po 840 odigranih minutah, bo žreb v Kölnu dal odgovor, kdo s kom v polfinale na predzadnjih 60.

Atletico Madrid, Füchse Berlin, Kobenhavn in Kiel. Štirje klubi, štiri zgodbe, štiri prehojene poti. Ostala je le elita, oziroma tisti, ki so prikazali največ. Četverico pa pred sklepnim dejanjem lige prvakov, ki bo že tretje leto zapored v kölnski Lanxess Areni, čaka le še žreb. Formalnost, pred katero so klubi brez posebnih pričakovanj. Povsem razumljivo, v igri so namreč ostali štirje velikani evropskega rokometa, ki bodo poslednji tekmi v najelitnejšem evropskem tekmovanju odigrali na nevtralnih tleh. Nekaj več domačnosti bodo mogoče občutili rokometaši Kiela in Berlina, saj se bo turnir odvijal v Nemčiji.

Celotna zgodba, ki bo svoj epilog dobila 27. maja se je pričela jeseni, ko so klubi vstopili v skupinski del. Bili so razdeljeni v štiri skupine po šest. Posebej zanimivo je, da sta si "final four" zagotovili dve ekipi iz skupine B (Atletico Madrid in Füchse Berlin) in dve iz skupine D (Kobenhavn in Kiel). Preostali skupini – A in C – sta na zaključnem turnirju brez predstavnikov. Najuspešnejša v skupinskem delu sta bila Atletico in Kiel. Oba sta zabeležila po sedem zmag, dva neodločena izida in en poraz. Z enim porazom več in enim remijem manj se lahko pohvali Kobenhavn, medtem ko je berlinski Füchse skupinski del končal s petimi zmagami, štirimi porazi in enim neodločenim izidom.

V naslednjem koraku, osmini finala, so vsi štirje delo opravili precej suvereno. Atletico je obšel Kadetten Schaffhausen, Berlinčani so bili boljši od Hamburga, Kobenhavn od Sävehofa, Kiel pa je zmlel Wislo iz Plocka. Nekoliko večje probleme so imeli v četrtfinalu. Do zmage na prvi četrtfinalni tekmi je prišel le Kobenhavn, ki je "razbil" Barcelono, medtem ko so preostali trije polfinalne vstopnice lovili na povratnih tekmah. Atletico je bil boljši od Kopra, Kiel od Zagreba, največje presenečenje pa so pripravili Berlinčani, ki so nadoknadili kar enajst zadetkov zaostanka s prve tekme.

V zaključni fazi tekmovanja, kjer lahko vsak premaga vsakega, tako ni izrazitih favoritov. Že v sredo pa bo znano, na koga se bodo poslednji štirje morali pripraviti v polfinalu. Žreb bo potekal v Kölnu, na prizorišču, kjer bodo zadnji konec tedna v maju najboljšemu tudi izročili pokal. Ples kroglic se bo začel ob 11.50, v živo pa ga bomo spremljali tudi na Sportalu.

Ne spreglejte