Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 1. 2017,
12.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

rokomet slovenska rokometna reprezentanca Rokometna reprezentanca svetovno prvenstvo Francija Blaž Janc Matej Gaber

Petek, 27. 1. 2017, 12.50

6 let, 6 mesecev

Hrvaška ali Norveška v boju za bron? "Vseeno."

"Odigrali bomo do konca, tudi če potem umremo" #video

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
rokometna reprezentanca Slovenija Francija | Foto Vincent Michel/francehandball2017.com

Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com

Rokometna reprezentanta Blaž Janc in Matej Gaber o polfinalni tekmi svetovnega prvenstva s Francozi (25:31) in pogledu proti sobotnemu srečanju za bronasto kolajno proti Norveški ali Hrvaški.

pasica pariz | Foto: Slovenski rokometaši so doživeli drugi poraz na svetovnem prvenstvu v Franciji. Zanj je poskrbela domača ekipa, aktualni in zelo verjetno tudi prihodnji svetovni prvak. Slovenija nikakor ni razočarala, a je za zmago nad tako odličnim tekmecem treba število napak kar se da zmanjšati in upati na nasprotnikov slab dan. Zgodilo se ni ne eno ne drugo.

Tekma je bila moška, a ne groba. | Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com Tekma je bila moška, a ne groba. Foto: Vincent Michel/francehandball2017.com "Francozi so zasluženo prišli v finale. Želeli smo si, trudili smo se maksimalno. 'Razbranili' smo njihovega vratarja. Pozabiti moramo na to tekmo, imamo en dan, da se pripravimo na naslednjo. Skupaj bomo pogledali drugo polfinalno tekmo, da vidimo, koga bomo dobili za nasprotnika v tekmi za tretje mesto," pravi Blaž Janc, ki se z Gašperjem Margučem izmenjuje na slovenskem desnem krilu.

Osvežitev glave in telesa

Od prihodnje sezone član Kielc je bil med tistimi, ki so Francoze "stiskali" do konca, čeprav so si ti zmagovito prednost zagotovili že nekje sredi drugega polčasa.

Tekmo je treba čim prej pozabiti, osvežiti telo in glavo – to je bila že osma slovenska tekma v dveh tednih –, poskusiti zgrabiti zgodovinsko priložnost za prvo kolajno na svetovnih prvenstvih: "Motiv je izjemen. Borimo se za medaljo. Zagotovo bomo našli energijo. Odigrali bomo do konca, tudi če potem umremo."

 Blaž Janc in Matej Gaber o Francozih in tekmi za bron:


 

Brez milosti

"Nimamo si česa očitati. V prvem polčasu smo naredili preveč napak v napadu. Francozi vse napake kaznujejo z lahkim golom. V drugem polčasu je bil odličen njihov vratar. Odločale so malenkosti, Francozi so zasluženo zmagali," je priznal krožni napadalec Matej Gaber, dober francoski znanec, saj je v Montpellieru igral tri sezone.

Ne spreglejte