Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
21.37

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Koper 2013 rokomet

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 21.37

2 leti

Obalni derbi pred 3.000 gledalci: "Kot v ligi prvakov"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po nekaj letih sta koprski in izolski rokometni klub spet uprizorila prvenstveni primorski derbi, ki nikakor ni razočaral.

Obalni derbi. Bil je dolgo pričakovan in povsem upravičil naziv in zaupanje. Koper in Izola sta uprizorila zanimivo tekmo, na koncu pa so domačini vendarle potrdili vlogo favorita in slavili s 25:22. Lanski 1. B-ligaš ostaja na visokem četrtem mestu, Izola je s tekmo manj od večine konkurence enajsta.

"To je bil več kot derbi, obalno rokometno občinstvo je uživalo. Rokomet tukaj se zbuja. V Bonifiki je bilo 3.000 ljudi. Obala je lačna dobrega rokometa. Povprečno imamo največ gledalcev v ligi – okrog 800, redki klubi v primerljivih športih jih imajo več od nas," je zadovoljen koprski trener Zoran Jovičič.

Nekdanji reprezentant je eden od ustanoviteljev kluba, ki je ekspresno prepotoval slovenski ligaški sistem in lani osvojil tretje mesto v pokalu. Večino ekipe sestavljajo domači najstniki ali dvajset in še nekaj let stari rokometaši, ki jim modrost izkušenj dodajata Uroš Rapotec in Jure Vran.

Koper je trenutno četrti, a Jovičič se s tem ne slepi: "Z jesenskim delom smo prezadovoljni, a se zavedamo, da smo imeli ugoden razpored, težje tekme nas čakajo v drugem delu prvenstva. Lestvica ni realna, še veliko tekem bo odločalo, a s trenutnim izkupičkom smo glede na mladost in lanski status 1. B-ligaša superzadovoljni." Za dodatno stabilnost kluba je poskrbelo podaljšanje pogodbe z enim od pokroviteljev.

"Bil je vrhunski"

V organizacijsko mirnejših vodah kot morda kdaj v preteklosti pluje tudi izolski prvoligaš, čeprav sezone ni začel ravno po željah. "Na prvih dveh, treh tekmah nismo bili pravi, zdaj pa se dvigujemo. Prepričan sem, da bomo osvojili kakšno točko več. Prihajajo tekme, ki jih moramo dobivati," na pomembnost prihodnjih tednov opozarja trener Borut Hren.

Tudi v Izoli so komaj čakali na derbi. "Bil je vrhunski. Počutil sem se kot v ligi prvakov. Organizacija, ljudje, navijači … Res vrhunsko. Bili smo blizu. Vedeli smo, da ima Koper daljšo klop. V 47. minuti smo povedli za dva gola, a imeli nekaj nesreče, da nismo obranili naslednjega napada. Koper je tako v končnico prišel bolj spočit," se je sobotne tekme spomnil Hren.

Z obuditvijo derbija, še posebej v športnem vzdušju, so zmagovalci vsi: oba kluba, obalni navijači in nasploh slovenski rokomet.

Ne spreglejte