Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 1. 2014,
8.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maribor Branik prijateljske tekme rokomet

Sobota, 25. 1. 2014, 8.27

8 let

Nova visoka zmaga Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborski rokometaši nadaljujejo serijo uspešnih pripravljalnih tekem. Zmagi tudi za Krko in Ribnico.

Mariborski rokometaši so po torkovi zmagi na Dunaju proti ekipi West Wiena s 37:26 v novem pripravljalnem srečanju gostili tretje madžarsko moštvo iz Csurga, ki ga spomladi čaka tudi skupinski del pokala EHF, in slavili za 11 golov. Po izenačeni igri na začetku srečanja so varovanci Marka Šibile že v 10. minuti povedli s tremi zadetki razlike (7:4), ki jih je s tremi zaporednimi goli priigral novinec v vijoličastem Ante Kaleb.

Po izenačenju 7:7 v 15. minuti so branikovci 5 minut pozneje povedli 11:7, zadel pa je Tadej Sok. Ob koncu prvega polčasa je kapetan domačinov Simon Razgor dvakrat zapored zatresel madžarsko mrežo ter postavil rezultat polčasa 18:13. Tudi po odmoru so Mariborčani nadaljevali s hitrim tempom in predvsem s hitrimi izvajanji centra že v 35. minuti povedli 22:15, v 42. minuti pa je še en novinec v vijoličastem dresu Marino Marić prednost povišal na +8 (26:18).

Rokometašem Csurga je nato zaostanek sicer uspelo zmanjšati na –5, a je Blaž Kleč pet minut pred koncem ta zaostanek povišal na –8 (34:26). Kljub temu da tako eni kot drugi niso blesteli v fazi obrambe, pa so mariborski rokometaši navduševali z domiselno in hitro igro v napadu, so sporočili iz kluba.

Rokometaši Krke so odigrali še povratno prijateljsko srečanje z ekipo Sevnice. Potem ko so Novomeščani prvo tekmo pred domačimi gledalci dobili (29:28), so na drugi prav tako slavili, končni rezultat srečanja pa je bil 26:25 (14:12), navaja Krkina spletna stran.

V prvem polčasu so bolje začeli domačini, ti so večji del prvega dela tekme vodili za gol ali dva, tik pred glavnim odmorom pa so varovanci trenerja Slavka Iveziča rezultat obrnili v svojo korist in na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. V drugem polčasu Novomeščani vodstva niso več izpustili iz rok, čepravje Ivezič v igro poslal tudi mlajše igralce. V Krkino ekipo se je po okrevanju vrnil levi zunanji Miha Svetelšek, ki je bil skupaj z Janom Jurečičem najučinkovitejši krkaš.

Najprijetnejše presenečenje prvenstva, ekipa Ribnice, je odigrala novo prijateljsko tekmo proti Svišu. Fantje Roberta Beguša so pred domačimi igralci slavili za tri zadetke. V prvem polčasu so vodili že za sedem golov, po delnem izidu 11:5 so se Ivančani približali na zadetek zaostanka, a zmaga je vseeno ostala doma.

Ne spreglejte