Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
2. 3. 2013,
21.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cimos

Sobota, 2. 3. 2013, 21.40

8 let

Nora tekma: Celje v finalu po dveh podaljških

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V drugem polfinalu slovenskega rokometnega pokala je Celje PL šele po podaljšku premagalo Cimos Koper s 30:26 (24:24, 20:20, 10:11) in se bo v nedeljskem finalu (19.00) pomerilo z Gorenjem.

Drugi polfinalni obračun je bil derbi z vsemi pripadajočimi lastnostmi. Gotovo bi to še v večji meri veljalo, če pri Cimosu ne bi bilo poškodovanih ali bolnih sedem igralcev. V Laškem se v ekipi Fredija Radojkoviča niso pojavili Matjaž Brumen, Tine Poklar in Nikola Manojlović. Ostali so bili zraven. Trener Primorcev si velikih eksperimentiranj s prvo postavo ni mogel privoščiti. Gorazd Škof, Jure Dobelšek, Vladimir Osmajić, Dean Bombač, Milorad Krivokapić, Filip Gavranović in Robi Konečnik so začeli tekmo. Zato pa je presenetil celjski trener Vladan Matić, ki mu je manjkala standardna trojica Dejan Perić, Grega Potočnik, Rok Žuran, s popolnoma premešano štartno sedmerico – Urban Lesjak, Nikola Ranevski, Borut Mačkovšek, David Razgor, Nemanja Zelenović, Igor Žabič in Gašper Marguč.

Obrambi kot iz škatlice

Obrambi 6-0 sta bili siloviti. Koper je povedel z 1:0, Celje pa je odgovorilo z delnim izidiom 3:1. V ''domačem'' napadu je sprva žoga potovala bolj tekoče, a je Koper kmalu ujel priključek. Za izenačenje je v 13. minuti poskrbel Filip Gavranović, sicer pa je koprski napad živel predvsem od golov Milorada Krivokapića, ki jih je zabil pet v prvem polčasu. Obe moštvi sta največ vodili za dva zadetka, Koper v 25. minuti po zadetku Nejca Poklarja, šele tik pred tem pa je v igro prvič vstopil ideolog celjske igre Sebastian Skube. Jasno je bilo, da želi Matić streti Primorce z ritmom, saj je že v prvi polovici tekme na parket dvorane Tri lilije poslal 14-erico pivovarjev, medtem ko je Radojkovič igral z desetimi igralci.

Škof spet v nadškofovski podobi

Drugi polčas je z več elana začel Koper. V sedmih minutah je ob treh obrambah Škofa zabil trikrat, Celjani le enkrat. V 38. minuti je Konečnik z desnega krila zadel za najvišjih 14:11 v koprsko korist, in to z igralcem manj. A v naslednji obrambni akciji je bil Korošec izključen, Celje pa se je ob naraščajočih decibelih s tribun približalo na zadetek minusa v 39. minuti. Sledile so kar štiri minute brez gola na eni in drugi strani, a s tremi izključitvami. Zdravstveno načetim Primorcem niso pojenjale moči: 15 minut pred koncem so vodili za dva gola, 16:14. A Celjani so zmogli do izenačenja, v 51. minuti pa je sijajni Škof zaporedoma obranil sedemmetrovko in ''zicer'' Mačkovšku pri celjskem zaostanku za gol. Nato je bil izključen Vid Poteko, Konečnik pa je zabil za 18:16.

Izvrstni Skok in podaljšek

Sledila je bitka gol za gol, Skube pa je pet minut pred koncem zadel za izenačenje na 19. Eksplozija navdušenja v Laškem je sledila, ko je Luka Žvižej s svojega devetmetrskega prostora zabil svoj tretji gol v prazna koprska vrata. Nove izključitve na celjski strani Koprčani niso izrabili, ampak izgubili žogo, Žvižej pa je priboril sedemmetrovko dobri dve minuti pred koncem. Škof je ustavil strel Marguča, za žogo sta se borila Poteko in Osmajić. Sodniki so prisodili žogo Kopru, Črnogorec je pobesnel in prejel rdeči karton, še prej pa štiri minute izključitve. Z igralcem manj si je Koper priboril sedemmetrovko, Skok pa jo je obranil, nato pa ustavil še dodatni strel Bombača in naposled še Dobelškovega s krila! Dramatike še ni bilo konec. Sodnika sta Skubetu dosodila prekršek v napadu, do konca pa je bilo še pol minute. Koper v napadu z igralcem manj in golom zaostanka. Žoga je tik pred piskom sirene prišla do Konečnika, ki je zadel z desnega krila. Neverjeten razplet v režiji obolelih in poškodovanih Primorcev. Podaljšek, dvakrat po pet minut.

Cimos do gola z dvema manj

Utrujenost je verjetno pripomogla k temu, da obrambi nista bili ravno brilijantni, večinoma so zadevali krilni igralci. V 4. minuti prvega dela podaljška je Skok obranil sedemmetrovko Bombaču, na drugi strani pa je Zelenović zabil za 24:22. Po 65 minutah tekme je bilo po Dobelškovem golu s sedmih metrov 24:23 za Celjane. Skok je tudi obdobje po mini odmoru odprl z obrambo, tokrat Dobelšku s krila, Škof pa je s svojo 15. obrambo ustavil Toskićev projektil. Koprčani so tesno pokrili Skubeta, lekai je zgrešil, Poklar pa napravil korake. 45 sekund do konca so imeli Celjani napad in gol naskoka (24:23). Žoga je prišla do Toskića, sodnika sta piskala sedmmetrovko, zaradi ugovarjanja pa je Gavranović prejel rdeči karton, Škof pa je bil izključen. Do konca je ostalo še 17 sekund. Žvižej je streljal sedmmetrovko, Vran jo je obranil – šele tedaj je prvič vstopil v igro! – po kratkem prerekanju, koliko je ostalo do konca, je na semaforju pisalo devet sekund. Bombač je z dvema igralcema manj krenil v prodor, Koper pa je dobil sedemmetrovko. Sledila je še izključitev Žvižeja. Žogo je vzel Rapotec in premagal Skoka. Novi podaljšek!

Končno tudi konec

V 71. minuto tekme je Koper krenil z dvema igralcema manj, Celje pa brez Žvižeja in s Skokovo osmo obrambo. Po protinapadu je za Koprčane zabil Rapotec, takoj nato je vrnil Mate Lekai, ki je v naslednjem napadu izgubil žogo. 25:25 v 74. minuti. Dvakrat zapored je koprski napad neuspešno sklenil Poklar. Svoj šesti gol je nato za 26:25 zabil Zelenović. Skok je obranil strel Bombača, v igro pa se je po dolgem času vrnil Razgor. V 78. minuti je zadel Zelenović, nato še Toskić, 28:25. Minuto in pol pred koncem je Konečnik napravil prekršek v napadu, Celje pa je zadelo prek Razgorja. 29:25. V 80. minuti je po izključitvi Toskića znižal Rapotec, 30:26 pa je bil končni rezultat te neverjetne tekme. Celje se bo v nedeljskem finalu pomerilo z Gorenjem. Cimos pa za tretje mesto s SVIŠ-em.

Ne spreglejte