Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2013,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Boris Denič

Ponedeljek, 25. 3. 2013, 13.33

8 let

Nogometašem ni uspelo. Bo rokometašem?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konec tedna se bo prvič po januarskem svetovnem prvenstvu spet zbrala rokometna reprezentanca. Razlog? 3. in 4. aprila jo čakata kvalifikacijska obračuna za nastop na EP 2014 z Islandijo.

Po prvem kvalifikacijskem ciklu za nastop na evropskem prvenstvu, novembra so Deničevi izbranci premagali Romune in prinesli točki iz Belorusije, je pred vrati drugi. Čakata jih pomembni tekmi proti Islandcem. Prva bo prihodnjo sredo v mariborski dvorani Tabor, druga tri dni pozneje na Islandiji. Selektor s seznamom ni presenetil, so mu pa nekoliko ponagajale poškodbe. "Glede na samo ekipo lahko vidimo, da v ekipi ne bo Uroša Bundala, ki okreva po poškodbi. Zelo vprašljiv, čeprav na seznamu je, je nastop Dragana Gajića. Možnosti, da bo zaigral, so zelo majhne. Podobna zgodba je z Davidom Špilerjem. Ampak David je že zaigral in je zdrav. Probleme s koleni imata Matej Gaber in Peter Pucelj. Časa je sicer še nekaj. Upam, da bodo poškodbe do tekme sanirane," je stanje objasnil selektor.

Kot že rečeno, bodo rokometaši z Islandijo, upajmo da bolj uspešno kot v petek nogometaši, odigrali dva obračuna. Selektor za zdaj razmišlja le o prvem. "Tekmo moramo dobiti. Dosti bolj realno je, da razmišljamo o zmagi doma kot na Islandiji. Če hočemo biti odvisni od sebe, kakovost zagotovo imamo, moramo tako razmišljati. Islandija je nasprotnik, vreden vsega spoštovanja. Je reprezentanca, ki ima v Evropi in svetu še zmeraj večji rating kot mi. Gre za reprezentanco, ki drži kontinuiteto uvrščanja med najboljših osem. Seveda vmes pride tudi kakšno tekmovanje, kjer izplavajo in osvojijo medaljo. Vsekakor ge za močnega nasprotnika, na katerega se moramo dobro pripraviti."

Reprezentanti se bodo v Mariboru zbrali v soboto in se do sredine tekme, začela se bo ob 20.15, pripravljali na kraju zločina v dvorani Tabor. Po obračunu jih v četrtek in petek čakajo še štirje treningi, nato pa se bodo v soboto zjutraj opravili na Islandijo in se v nedeljo pomerili še v gosteh. Po tej akciji jih junija čakata še obračuna z Romunijo in Belorusijo, stanje na lestvici pa je naslednje:

1. Islandija 2 tekmi – 4 točke 2. Slovenija 2 – 3 3. Belorusija 2 – 1 4. Romunija 2 - 0

Ne spreglejte