Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2011,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Tone Tiselj

Petek, 11. 11. 2011, 13.06

8 let

Nikoli se ne ve, kdo eksplodira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pred nedeljskim dnevom "D", ko bo RK Krim Mercator lovil TOP 8 v ligi prvakinj, je trener Tone Tiselj zadovoljen z izkupičkom. Pravi: "Kar smo želeli, smo naredili".

Najboljša slovenska ženska ekipa se je v četrtek umaknila v osamo, saj si trener želi predvsem miru. Krim Mercator v nedeljo čaka zadnja tekma prvega dela lige prvakinj, kjer sam odloča o svoji usodi. Za napredovanje med najboljšo osmerico potrebuje zmago nad Larvikom, evropskim prvakom. Larvik, Viborg in Krim imajo isti točkovni izkupiček v skupini B, zato so v nedeljo možni prav vsi scenariji. Trener ljubljanske ekipe Tone Tiselj pa na prvi del nima pripomb: "Zelo sem zadovoljen s prvim delom, saj imamo enako število točk kot Larvik in Viborg. Naš izkupiček je zelo kvaliteten. Vesel sem, da zadnja tekma odloča o razpletu v skupini."

Krim se bo pomeril z Larvikom (17.30), Viborg gostuje na Hrvaškem (18.00). Edine predstavnice Slovenije med elito držijo vse niti v svojih rokah. Če zmagajo, napredujejo, sicer bodo morale čakati na razplet tekme v Koprivnici. Prvi strokovnjak je prepričan: "Tekmo lahko odigramo samozavestno in sproščeno. Dala nam bo odgovor, kdo je iz pravega testa."

Kje je skrit adut?

Na vseh dosedanjih petih obračunih lige prvakinj, z izjemo domačega obračuna z Viborgom, je bil Krim tarča presenečenja. Tako so po norveškem kolapsu (19:31) dejali, da jih je presenetila Amanda Kurtovic. Glede na zasedbo Krima (devet tujk in devet Slovenk) bi morala tudi ljubljanska ekipa imeti v rokah kakšnega aduta.. "Pri nas se nikoli ne ve, kaj in kdo bo na tekmi presenetil. Imamo nekaj kakovostnih igralk, na vsaki tekmi je blestela druga. Imajo svoje trenutke, zato ne morem reči, kdo bo izstopal v nedeljo," na naše vprašanje odgovori Tone Tiselj. Ne more napovedati, kdo bo eksplodirala, za uspeh pa bo potrebno: "Da se nam sestavijo vse kocke v mozaiku. Potem ne bo nobenih težav."

Raje ima igralke brez dnevnega navdiha

Larvik, ki je minulo sezono osvojil evropski prestol, a po tem precej spremenil ekipo (najboljša krožna napadalka na svetu je odšla v Györi, noseči sta Gro Hammerseng in Olga Medvedeva, Katja Nyberg se počasi vrača po poškodbi). Predstave norveških prvakinj niso prepričljive. "Larvik nima več igralk, ki bi lahko presenetile, niti ni tako kvaliteten kot je bil minulo sezono. Je pa res, da ima sistem igre, takšne igre, ki krasi zmagovalce. Vse je postavljeno in dorečeno," še dodaja Tiselj.

V njegovem kadru je dosedaj navduševala le Andrea Penezić, tako v obrambi kot v napadu, Larvik bo zanesljivo Hrvatico najbolj pazil. Do danes se je na evropskih tekmah bolj malo videlo krilne igralke, ki praktično ne dobijo žoge, prav tako Krima ne krasijo več protinapadi ali pa dolge podaje, kot sta jih minulo sezono čez polovico spravljali vratarki Grubišićeva in Stefanišinova ter s tem lahki zadetki. Kje so torej še rezerve? "V druženju in tem, da čim več časa preživimo skupaj. Le tako bomo igrali bolje,"je recept trenerja pred Larvikom. Razkriva še, da ima raje igralke, ki bodo v vsakem primeru igrale dobro in niso odvisne le od dnevnega navdiha. Takšnih pa ima v ekipi očitno precej.

Če se Krim Mercator ne bi prebil iz skupine in bi osvojil le tretje mesto, bi v Evropi sicer nadaljeval, a le v nižje rangiranem tekmovanju (pokal pokalnih zmagovalk). Nazadnje je slovenskim prvakinjam spodrsnilo v sezoni 2007/08, ko se niso prebile čez prvi del.

Ne spreglejte