Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
18. 10. 2015,
11.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Celje Kiel PSG Pariz liga prvakov rokomet Zvonimir Serdarušić Nikola Karabatić

Nedelja, 18. 10. 2015, 11.55

6 let, 6 mesecev

Ne trener in igralec, ampak oče in sin

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener rokometašev Paris St. Germaina Zvonimir Serdarušić ima z bratoma Karabatić zelo poseben odnos.

Da bosta spet združila moči, je bilo jasno že precej pred uradnima oznaniloma prestopov Zvonimirja Serdarušića in Nikole Karabatića v pariški rokometni klub, ki ga poganja katarski kapital in ima največji proračun na svetu, težak kar 16,5 milijona evrov. Temu primerne so ambicije, vrh prej ali slej. PSG kupuje samo najboljše od najboljšega, Cedric Sorhaindo in Kentin Mahe sta ena redkih francoskih reprezentantov z oznako "zelo pomemben", ki nista v PSG-ju. Še.

A skupek najboljših igralcev in največji proračun še vedno ne naredita nujno najboljše ekipe. Tudi v preteklih dveh sezonah so imeli Parižani izvrstne zasedbe, a so bili dvakrat ustavljeni v četrtfinalu. Pred dvema letoma jih je v Rdeči dvorani premagalo tudi Gorenje.

V roke Noki

A nazaj k dvojici iz naslova. Noka in Niko sta veliko več kot le trener in igralec in tudi veliko več kot svetovalec in podaljšana roka. Sta pravzaprav razširjena družina. Odnos izvira še iz časov v prvih letih novega tisočletja, ko je Nikola s svojimi starši in mlajšim bratom Luko prišel v Kiel, star komaj nekaj čez dvajset let. A vseeno je imel tedaj v kratki biografiji že zabeležen naslov evropskega klubskega prvaka z Montpellierom. Zaradi mladosti in po drugi strani zaupanja je oče Branko Karabatić sina skorajda predal v roke Serdarušiću, češ ko mene ni, boš ti njegov oče.

Zgodba o uspehu

Naslednje sezone so bile zgodba o uspehu: osvojena liga prvakov 2007, štirje prvenstveni naslovi, po trije pokalni in superpokalni … Vse do leta 2009, ko so se njune poti razšle, potem ko sta se Niko in Vid Kavtičnik odločila za Montpellier. Brata Karabatić – medtem se je uveljavil tudi krožni napadalec Luka – sta združila moči s Serdarušićem, ki je bil vmes trener Celja in slovenske reprezentance, spet v sezoni 2012/13, ko sta po stavniški aferi odšla v za francoske razmere povprečni Aix in nedvomno imela prste vmes, da je ta angažiral Serdarušića, s katerim je Sportal lansko poletje opravil obsežni intervju.

Sledil je Nikolov odhod v Barcelono, od koder ga je letošnje poletje nazaj v Francijo pritegnil vabljivi francoski projekt in sodelovanje z Noko. Številka tri.

Ne spreglejte