Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
11. 4. 2014,
14.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

David Špiler Meškov Brest liga Seha rokomet

Petek, 11. 4. 2014, 14.01

6 let, 6 mesecev

Ne toplo, David Špiler vroče priporoča ligo Seha

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
David Špiler je zvezda stalnica regionalne rokometne lige Seha. S svojim moštvom že tretjič sodeluje na zaključnem turnirju in tekmovanje vroče priporoča tudi Slovencem.

V prvi sezoni lige Seha je bil z Zagrebom tretji, v lanski jo je z istim klubom osvojil, tokrat je David Špiler spet na zaključnem turnirju, a z Meškovom iz Bresta. Za Beloruse je "final four" velik uspeh, kot zadnjega tekmeca na poti do njega so izločili Metalurg, četrtfinalista lige prvakov.

Palec v zrak

Ob omembi regionalnega tekmovanja je Špiler palec visoko v zrak dvignil že ob lanskem pogovoru za Sportal, dogodki v slovenskem rokometu pred letošnjo sezono in med njo so samo še okrepili njegovo trdno prepričanje, da je vstop slovenskih klubov v regionalno tekmovanje nujen za napredek.

"Stanje se le slabša, veliko igralcev odhaja iz slovenske lige, ki je vse šibkejša. Seha je lahko način, da bi jih zadržali, sicer sledi stagnacija," se boji Špiler, po drugi strani pa dodaja: "Liga Seha lepo napreduje, z organizacijo ni težav, je pa za nas vsak prevoz težava (od Bresta do na primer Zagreba je dobrih 1.200 kilometrov, op. a.). To smo rešili z balkanskimi turnejami, ko v seriji odigramo nekaj tekem." Univerzalni zunanji igralec poudarja zanimivost zaključnega turnirja, kjer favoritov ni, v tem pa vidi tudi priložnost svojega kluba.

Z levo roko so odigrali le levičarji

Reprezentanca. Seveda smo postanek v pogovoru napravili tudi pri gostovanju Slovenije na Danskem pretekli konec tedna. Izplen je bil kar odmevna zmaga nad Francijo v konkurenci še Danske in Norveške. Za kaj več je zmanjkalo zbranosti v določenih trenutkih.

"Škoda, da nam ni uspelo premagati Norveške, tako bi bili prvi. A priložnost je dobilo nekaj mladih. Nikakor se ne bi strinjal, da so Francozi tekmo z nami odigrali z levo roko. No, z izjemo levičarjev," se je bistroumno pošalil najbolj vsestranski rokometaš v slovenski reprezentanci, ki je po letih igranja na zunanjih položajih spet pristal na levem krilu.

Ne glede na rezultat in videz Slovenije na zadnjem prijateljskem turnirju je Špiler prepričan, da bo reprezentanca na junijskih kvalifikacijskih dvobojih prava: "Psihološka moč bo. Madžari so kakovostni, spoštovanja vredni, a to je za nas še bolje, saj jih bomo vzeli 100-odstotno resno. Prepričan sem, da se bomo uvrstili na svetovno prvenstvo!" Prva tekma bo 8. junija v Veszpremu, druga teden dni pozneje v Velenju.

Ne spreglejte