Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
21.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 21.04

8 let

Napetosti ob tekmi za prestiž na vrhuncu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Popotovanje proti jugu za rokometaše velenjskega Gorenja ne bi smelo biti preveč stresno, saj je že pred zadnjim krogom lige prvakov jasno, da so si zagotovili vstopnico za drugi del.

Kljub temu pa zna biti gostovanje slovenskih podprvakov v Sarajevu vroče, predvsem zaradi napetosti, ki jo ustvarja tamkajšnji klub. Vse je jasno. V skupini H je prvo mesto v rokah Picka Szegeda, medtem ko so Velenjčani ob porazu RK Bosna Lido-Osiguranja pri beloruski ekipi Meškov Brest, že brez skrbi. Kakorkoli že pa bi bila zmaga v bosanski prestolnici pomembna predvsem za ohranitev ugleda, sploh ob dejstvu, da si je Gorenje privoščilo spodrsljaj v državnem prvenstvu proti Slovanu. "Naša želja je vsekakor zmaga. Zavedamo se, da smo boljši od Bosne. Upam, da bodo igralci odmislili vse napetosti in okoliščine tekme," je pred odhodom v Bosno in Hercegovino povedal trener Ivica Obrvan, ki še kako dobro ve, da v sarajevski dvorani ni prijetno igrati.

Umetno ustvarjanje napetosti

Ob potrjen novici, da je za Gorenje pogodbo 2+1 podpisal najboljši član Bosne Sarajevo Adnan Harmandić, so v Bosni dvignili veliko prahu ter celo zagrozili s pritožbo na Evropski rokometni zvezi. "Ustvarjajo umetni pritisk. Podpisi z igralci sredi sezone za novo sezono niso nič nenavadnega. To je stalna praksa v Nemčiji in Španiji. Gre za konkurenčnost," se je odzval na nenavadne poteze Bosne in dodal: "V podpisu s Harmandićem sedaj iščejo izgovore za slabšo igro. Jasno je, da so si po lanskem velikem uspehu (1/2 finale PPZ-ja, o.p.) v klubu postavili prevelike ambicije, ki jih sedaj ne morejo uresničiti. Sedaj pa poskušajo z nešportno politiko zvaliti krivdo na druge."

V bosanskem klubu so šli celo tako daleč, da so Gorenju iz Velenja zagotovili le nekaj vstopnic za nedeljski obračun. Ob posredovanju Evropske rokometne zveze (vsaka ekipa ima po pravilniku na voljo vsaj 10 odstotkov vseh vstopnic) pa naj bi tekmo prestavili v veliko dvorano Skanderi, kjer naj bi svoja mesta dobilo tudi okoli 100 velenjskih navijačev ter spremljevalcev. Vprašanje pa je, če bodo to tudi uresničili. Na svoji spletni strani namre pišejo, da bo tekma ob 16. uri v dvorani Mirza Delibašić, vstop v dvorano pa je brezplačen.

Pekel sarajevske dvorane

Na prvem medsebojnem srečanju v Rdeči dvorani so "ose" zmagale s 30:27, zagotovo pa se bodo nasprotniki poskušali maščevati v svoji dvorani, kjer ponavadi vlada podobno vzdušje kot v celjski dvorani Zlatorog, z razliko, da na parket nemalokrat letijo vsemogoči predmeti … Bosna Lido Osiguranje si je sicer že zagotovila tretje mesto v skupini ter nadaljevanje sezone v Evropi v pokalu PPZ, a vseeno želi zmago. Na zadnji tekmi domačega prvenstva pa je ostala brez Darka Martinovića, ki ga čaka operacija zlomljene roke. "Naša igra zadnji čas ni bila na visokem nivoju. Z zmago proti Gorenju bi si dvignili samozavest ter izšli iz krize," je dejal pred tekmo trener Mirko Sušić, ki je zamenjal odstavljenega Jovana Elezovića.

Vroče krvi ob vseh napovedih bržkone ne bo manjkalo, a vseeno bi se morali ekipi zavedati, da v elitnem evropskem tekmovanju ni prostora za razvnemanje strasti. Sploh ob dejstvu, da tekma med Bosno in Gorenjem pravzaprav ne odloča o ničemer. Gre zgolj za prestiž.

Ne spreglejte