Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 4. 2013,
16.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Carmen Martin Krim Mercator Krim Mercator

Petek, 12. 4. 2013, 16.24

8 let

Najlepša španska olimpijka: Nepričakovano, a sladko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred jutrišnjim povratnim dvobojem Krima in Larvika v polfinalu lige prvakinj smo se pogovarjali s simpatično Carmen Martin. Španki so Norvežanke enkrat že zagrenile življenje.

Sedem let so pri najtrofejnejšem ženskem rokometnem klubu pri nas čakali na polfinale v najelitnejšem klubskem tekmovanju. Krimovke so bile v sezoni 2005/2006 v polfinalu boljše od danskega Aalborga, na zadnji stopnički pa pokleknile pred Viborgom. Jutri ob 20.30 imajo torej priložnost, da spišejo nov list v zgodovini kluba. Prvo tekmo z Larvikom so dobile s 24:22, kar je vrhunski obet pred spektaklom v Stožicah. "Obračun na Norveškem smo začele vrhunsko. V vratih smo imele odlično Jeleno, s hitrim vračanjem v obrambo pa preprečevale njihove protinapade. V prvem polčasu so res imele velike težave. Se je pa nekoliko obrnilo v drugem delu, ko je naša prednost zelo hitro kopnela. Na koncu smo vseeno zmagale in samozavestno pričakujemo povratno tekmo," se sobote na Norveškem spominja Carmen Martin, ki pred sezono ni pričakovala takšnega uspeha. "Ob vseh težavah, tudi sama sem se poškodovala na olimpijskih igrah, si res nisem predstavljala da se lahko uvrstimo med najboljše štiri v Evropi. A tukaj smo in zelo smo lahko zadovoljni. Liga prvakinj je tekmovanje na zelo visoki ravni in vsak, ki pride do polfinala je lahko ponosen."

Martinova, za katero morda niste vedeli, da je bila izbrana za najlepšo Španko na olimpijskih igrah v Londonu, o finalu še ne razmišlja. "V mislih imam le sobotni polfinale. Moramo se osredotočiti in razmišljati le o Larviku. O Györu in finalu bomo razmišljali potem. Če se bomo tja uvrstili." 24-letnica ima sicer z Larvikom že nekaj izkušenj. Z Norvežankami se je, ko je bila še članica Itxaka, pred dvema letoma srečala v finalu lige prvakinj. Do naslova je zmanjkal gol, sama pa jih je na obeh tekmah skupaj zabila kar 15.

Finale je, glede na prikazano v drugem delu in minuli konec tedna na Norveškem, povsem realen. Carmen, ki mreže polni s položaja desnega krila, meni, da so dobro pripravljene. "Veliko treniramo, veliko tečemo in razmišljamo le o zmagi. Mislim, da smo v dobri formi." Na tekmi ji bodo razen Linee Torstensson lahko pomagale vse soigralke. "Dajte nooo," pa nam je v smehu odgovorila na vprašanje če je prisotnega kaj strahu, treme. "V tem trenutku se s takšnimi rečmi res ne obremenjujemo."

Ne spreglejte