Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2008,
9.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 7. 2. 2008, 9.48

8 let

Najlažja tekma v sezoni za "ose"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Rokometni klub iz Šaleške doline je že izpolnil svoj cilj v ligi prvakov, zato bo srečanja s slovitimi moštvi, ki prihajajo, začenši s španskim Ciudadom Realom lahko odigral sproščeno.

Slovenski podprvaki nimajo kaj izgubiti, lahko le pridobijo. Težko je sicer verjeti v zmago ali remi, saj je špansko sanjsko moštvo nekajkrat močnejše. Prav zaradi dejstva, da bo lahko ekipa Gorenja igrala sproščeno, obeta dober rokomet pred nabito polno Rdečo dvorano. Zato ne čudi, da je hrvaški "ostrostrelec" in srebrn z zadnjega EP Drago Vuković prepričan: " Za nas bo to najlažja tekma v tej sezoni. V prvi vrsti bo proti njim igrati velik užitek. Gre za največjega favorita v ligi prvakov. Zato nimamo kaj izgubiti. Borili se bomo od prve minute, pa kar bo, pa bo."

V skupini II. glavnega dela evropske lige prvakov bodo "ose" težko posegle po visokem mestu, saj se morajo spopasti z najboljšim španskim in francoskim klubom ter Gummersbachom, ki sodi na sam vrh ali tik pod njega v Nemčiji. Predvsem se obetajo v Rdeči dvorani trije rokometni prazniki za ljubitelje tega športa, pa tudi igralce. Že v soboto jim bodo nasproti stali možje kot so Didier Dinart, Roberto Entrerrios, Jose Hombrados, Petar Metličić, Olafur Stefansson, Arpad Šterbik, Sergej Rutenka, Uroš Zorman, Aleš Pajovič. Vsekakor paša za oči in izziv za nasprotnika.

Vsaka točka vredna zlata

Ciudad Real pod taktirko Talanta Dušebajeva je zanesljivo opravil v prvem delu lige prvakov ter ostal neporažen, tudi v španski ligi Asobal je na vrhu razpredelnice. Velenjčani so na sredinem derbiju državnega prvenstva s Celjem pokazali, da imajo dobro ekipo, ki zna odigrati tudi vrhunsko. Zato bi morali vršiti dostojen odpor španskemu moštvu iz pokrajine La Mancha. "Vsekakor je Ciudad Real absoluten favorit. Gre za najmočnejšo in najbogatejšo ekipo na svetu poleg Kiela. Svojo nalogo smo že opravili v prvem delu, ko smo si zagotovili napredovanje, a to ne pomeni, da se bomo ustavili. Vsako tekmo bomo odigrali na mejah svojih sposobnosti in poskušali pripravit kakšno presenečenje v izredno težki skupini," je pred obračunom realen trener Gorenja Ivica Obrvan, ki se zaveda da bo vse kaj drugega kot poraz proti prihajajočim nasprotnikom vreden zlata: "Vsaka točka, ki bi jo osvojili, bi bila velik, velik uspeh. Želim si, da osvojimo vsaj kakšno, predvsem pa da prikažemo kvalitetno igro."

Rdeča dvorana bo pokala po šivih v soboto od 17.30 naprej, saj bi vsi rokometni navdušenci radi videli v živo najbogatejše moštvo v Evropi.

Ne spreglejte